vitaminer och naturmedel i typ 2-diabetes

Nedanför är en lista på några vitaminer som kan hjälpa till med typ 2 diabetes:

Alfa-liponsyra

Alpha liponsyra ökar glukos intag i celler vid diabetes typ 2, och saktar ner den biokemiska processen av oregelbundna “tillsats” av sockermolekyler till proteinmolekyler i kroppen (som kan orsaka skador på olika delar av kroppen), samt minska diabetisk nervskada och minska smärta, relaterade till nervskador.

krom

Krom är ett oumbärligt mineral som spelar en viktig roll i fett och kolhydrater, förutom att underlätta kroppens celler att reagera ordentligt på insulin.

magnesium

Magnesium hjälper till att justera blodsockernivån och behövs för korrekt nerv och muskel funktion, immunförsvar, hjärtrytm och blodtryck. Låga nivåer av magnesium förvärra blodsockerkontrollen hos diabetes 2. Därför inklusive fullkorn, frön, nötter och gröna bladgrönsaker i din kost som är naturliga källor av magnesium, är ett måste.

zink

Zink spelar en viktig roll inom tillverkning och lagring av insulin. Livsmedel rika på zink inkluderar äggulor, kyckling, lamm, färska ostron, nötkött lever, bovete, pekannötter, sardiner, ingefära, limabönor, ärter, valnötter och mandel.

Öljäst

Öljäst är en stor resurs för krom, den är också tros vara till hjälp vid behandling av höga nivåer av blodsocker eller blodsocker. Det hjälper kroppen genom att minska den mängd insulin som kroppen behöver.

Nedan är några växtbaserade kosttillskott som kan hjälpa dem med typ 2 diabetes:

ginseng

Det finns många sorter av ginseng tillgängliga, varav nordamerikanska ginseng har visat sig vara mycket effektivt för diabetes 2, eftersom det visar sig vara till hjälp för att förbättra blodsockernivån. Det vetenskapliga namnet av ginseng är Panax quinquefolius.

kanel

Olika undersökningar har visat att kanel också hjälper till att förbättra blodsocker / glukos nivåer hos personer med typ 2 diabetes. Du kan också konsumera kanel te för att kontrollera blodsockernivån. Men det kan ge en tendens till ytterligare blödning, om du redan tar aspirin varje dag.

Gymnema sylvestre

Gymnema, en ört, har också visat sig vara mycket användbara för att sänka blodsocker / glukos nivåer hos personer med typ 2 diabetes.

psyllium

Psyllium är en utmärkt för dem med typ 2 diabetes. Det hjälper sätter en kontroll på blodsockernivån från allt för hög efter måltid. De utsäde extrakt av Psyllium innehåller en stor mängd av lösliga fibrer som hjälper till att stoppa blodsocker / glukos nivå från att stiga för högt efter måltid.

Några andra växtbaserade kosttillskott innehåller Bitter melon, Cayenne, bockhornsklöver, Tranbär, Reishi, Aloe Vera och Nopal.