kontroll diabetes naturligt – 5 kost och motion tips för att förebygga och kontrollera diabetes

Just nu är det dags att vidta åtgärder om du har fått diagnosen diabetes, har sagt att du är nu pre-person med diabetes, eller om du helt enkelt orolig för att detta kommer i din framtid. Om du inte ordentligt hand om diabetes det fortskrider med mycket allvarliga konsekvenser, allt från förlorade lemmar till en total förlust av liv.

Medan de flesta personer med diabetess är skyldiga att ta medicin för att kontrollera sitt blodsocker och minska risken för andra hygienkrav, kan du vända ofta typ II diabetes om du bantar och lära sig att äta hälsosamt. Efter några grundläggande kost och strategier motion kan också förhindra en pre-person med diabetes eller någon som riskerar att utveckla typ II diabetes.

sockerstyrning

Istället för att vänta på diabetes att slå helt eller förlita sig på medicinering helt, måste du börja styra ditt eget blodsocker. Detta innebär att man skär ut raffinerat vitt socker så mycket som möjligt. Att äta en massa kakor, tårtor, söta drycker och andra sockerhaltiga livsmedel är det som leder fram till diabetes, men fantastiska saker kan åstadkommas genom att skära ut dem.

Vit raffinerade kolhydrater fungerar väldigt likt socker i kroppen och bör ersättas med fullkorn eller hela alternativ vete. Åtminstone, äta mindre portioner av raffinerade vita kolhydrater och kombinera dem med magra proteinkällor.

Om du har en söt tand, gå naturligt söt frukt istället för söta godsaker och kombinera det med protein, såsom frukt cocktail och keso. Äpplen är också utmärkta alternativ som inte behöver ätas i någon speciell kombination.

hålla en rutin

Se till att du äter på ett konsekvent sätt under hela dagen så att blodsockret inte kraschar. Detta kommer inte bara hjälpa till att kontrollera ditt blodsocker, men det kommer att hjälpa dig gå ner i vikt eftersom det håller din ämnesomsättning hög och ser dig från mättnadskänsla mellan måltiderna. Det höga fiberinnehållet i fullkorn kommer också att hålla dig full!

hålla fettet

För att kontrollera blodsocker och andra faktorer hälsa, måste du kontrollera de mängder och typer av fett du lägger i din kropp. Försök inte att eliminera fett helt och hållet, men försök att hålla sig borta från delvis härdade oljor, mättade fetter och transfetter.

Eftersom många bearbetade färdigförpackade livsmedel innehåller dessa ingredienser i dag, kommer du att hitta mer naturliga alternativ för att helt styra eller förhindra diabetes. Nötter och naturliga jordnötter eller mandel smör är bra alternativ!

få flytta

Motion är oerhört viktigt om du är orolig för diabetes. Kost och motion går hand i hand för att kontrollera din vikt, men träning kommer att förändra allt om din kropp. Bara gå upp och röra på sig på något litet sätt just nu, även om det bara är en kort promenad ner blocket. Du kommer att gå längre sträckor och kontrollera din hälsa innan du vet det!

skärpa

Förutom att få ut på promenader eller använda fitnessutrustning i vardagsrummet för att bränna mycket kalorier och ökar ämnesomsättningen, måste du göra någon typ av styrketräning på en regelbunden basis. Ju mer muskler du har i kroppen desto mer fett kommer du att bränna, ju mindre du väger, och den friskare du kommer att vara inne och ute!

Om allt detta verkar överväldigande vid första anblicken, ta en förändring i taget. Tackla vad du kan idag och lägga till den i en vecka eller två.