hemligheterna till att hantera typ 2-diabetes och högt blodsocker

Diabetes, och typ 2-diabetes i synnerhet, är en kronisk sjukdom som drabbar mer än 16 miljoner människor i USA ensamt. Det är också på uppgång i nästan varje land i världen, och är för närvarande ansvarig för att döda mer än tre miljoner människor runt om i världen varje år. Det är också den främsta orsaken till blindhet. Alzheimers sjukdom är också utlösas av diabetes i många studier.

Typ 2 är mycket vanligare än typ 1-diabetes. Den står för cirka 90% – 95% av alla diagnostiserade fall. Så otroligt det än kan låta, forskarna är inte riktigt säker på vad som orsakar typ 2-diabetes. Symptom på sjukdomen oftast utvecklas efter 40 års ålder, men låt dig inte luras, kan det verka mycket tidigare. Under de senaste åren har fler och fler fall börjat uppträda med barn.

Typ 2-diabetes är ett tillstånd där kroppen inte kan reglera din blodsockernivå. Det är inte frånvaron av insulin som orsakar problemet, utan snarare av att insulinet inte fungerar korrekt. Detta resulterar i för mycket blodsocker i blodet

Blodsockernivån är den mängd glukos som är närvarande i blodet. Så, vad är en bra blodsockernivå? Läkarna säger att en fastande blodsockernivå på mindre än 120 mg / dl anses vara en normal blodsockernivå. Något högre tyder på att du har diabetes.

Testa ditt blodsocker är det enda sättet att veta hur du gör med din diabetes kontroll. Genom att veta vad din blodsockernivån hjälper dig att upprätthålla en hälsosam livsstil. Av denna anledning är det viktigt att du vet att din blodsockernivå och vidta nödvändiga åtgärder för att kontrollera det om du utvecklar denna sjukdom.

Om du har typ 2-diabetes, kommer det första steget i något behandlingsprogram vara måltid planering för blodsockerkontroll, viktminskning och träning. Den goda nyheten är att genom att kontrollera din kost och få din vikt sänks, tillsammans med motion, faktiskt kan styra och minska sjukdomsbördan.

Diabetes kan vara en tuff sjukdom att hantera. Ofta kommer folk fuska, missförstår, eller bara vanlig ignorera det kritiska ögonblicket när blodsocker test visar att diabetes är närvarande. Resultaten av att ignorera sjukdomen kan vara förödande. Låt inte detta hända dig. Styra diabetes är mycket viktigt. Lär dig så mycket du kan om typ 2-diabetes och vidta nödvändiga åtgärder för att hålla det under kontroll. Det kommer att sätta dig på vägen till en hälsosammare framtid.

Alla rättigheter reserverade världen. Nytryck rättigheter: du kanske ut denna artikel så länge du lämnar alla länkarna aktiva och inte redigera artikeln på något sätt.