förhållandet mellan mesoteliom och mesothelium

Mesoteliom är en brutal form av cancer som oftast förknippas med exponering för asbest. Lyckligtvis är denna form av cancer ganska sällsynt. Det är särskilt goda nyheter eftersom det är också mycket dödliga.

Namnet Mesoteliom är lite av en tunga twister och en som de flesta människor inte exakt förstå. Namnet kommer från en del av kroppen som kallas mesothelium. Mesothelium är ett skyddande beläggning eller säck som täcker många av de inre organen i kroppen inklusive lungor och hjärta. Som namnet antyder, producerar cancertumörer i detta foder, vilket ger den namnet mesoteliom.

Mesothelium är en ganska fantastisk organisk process. Den består egentligen av två skikt. Det första skiktet omger det inre organet. Den andra bildar en säcken runt det första skiktet. En smörjande vätska sedan hittades mellan de två skikten. Detta är en kritisk anatomisk utveckling. Varför? Det tillåter organen att röra sig utan att orsaka friktion eller skada. Utan mesothelium, skulle hjärta eller expanderande lungor inte kan fungera korrekt.

Du kommer sällan hör ordet mesothelium som används i dessa cancerfall. Detta beror på det faktum fodret uppbär ett annat namn beroende på var den är belägen i kroppen. Hjärtsäck är namnet på den beläggning som täcker hjärtat. Lungsäcken är det namn som används för beklädnad av lungorna och brösthålan. Den bukhinnan är det namn som används för foder i buken. När en diagnos av mesoteliom cancer är gjort, kommer det oftast kallas att vara i en av dessa platser, oftast i lungsäcken. Det finns ett foder av mesothelium runt de kvinnliga och manliga könsorgan, men det sällan påverkas av mesoteliom.

En diagnos av mesoteliom är uppriktigt sagt inte bra. Cancern kan ta 30 eller 40 år att manifestera, men är brutal när den gör. Närvaron av mesothelium hela den inre kaviteten av överkroppen ger cancern färdiga tillgång till alla kritiska komponenter i kroppen.