den bästa dieten för diabetes

Enligt World Diabetes Federation nästan 80% av typ 2-diabetes kan förebyggas genom att helt enkelt göra justeringar i din livsmiljö. Dessa förändringar innefattar en mängd olika saker, inklusive både förändringar i kosten samt ökad fysisk aktivitet.

Före ändra din kost är det oerhört viktigt att du förstår att varje gång du gör ändringar i din kost du bör testa blodsockret på samma gång för att se om dina ändringar var effektiva. Du kanske också vill diskutera eventuella förändringar med din läkare, särskilt om de ändringar som du funderar på att göra är drastisk i naturen. När du justerar din kost Jag rekommenderar att du övervaka ditt blodsocker regelbundet för att få en känsla för vad som fungerar och vilka livsmedel som hjälper dig att få bästa möjliga kontroll över blodsockernivån.

Om du är osäker på om något av de livsmedel som faktiskt sänkte blodsockret bör du göra ett test och se om det fungerade. Så länge du unna lämpliga portionsstorlekar, totalt utbyte carb per måltid eller mellanmål, och så länge som du använder hela livsmedel inom riktlinjerna din läkare eller diabetes kurator har gett dig, kan du experimentera med olika typer av livsmedel för att se vilka som ger dig den bästa övergripande blodsockerkontroll.

En hälsosam kost för diabetes innefattar rätt balans av kolhydrater, protein och fett. Eftersom sockret kommer främst från kolhydrater i livsmedel, du vill bevaka vilka livsmedel innehåller kolhydrater och hur mycket är säkert för dig att vid varje måltid och / eller mellanmål. Med alltför många kolhydrater i en måltid kan få blodsockret att gå för högt, inte ha tillräckligt med kolhydrater i en måltid kan leda till en brist på energi och eventuellt lågt blodsocker.

En säker utgångspunkt för de flesta män är 60-75 g kolhydrater per måltid.

En säker utgångspunkt för de flesta kvinnor är 45-60 g kolhydrater per måltid.

Mellan måltider eller läggdags mellanmål bör innehålla 15-30 g kolhydrater.

Det viktigaste är att diabeteskost du väljer att vara en som du enkelt kan följa för resten av ditt liv. Genom att experimentera med en mängd olika livsmedel du kommer snart se vilka verkställer i att sänka ditt blodsocker och då du kommer att ha den diabeteskost som är rätt för dig.