återställa insulinkänsligheten nyckeln till att vända typ 2-diabetes

Allt levande har en sak gemensamt med varandra – insulin. Arbeta både i och mellan levande celler, spelar det flera centrala roller i både singel-cell och flera cellen liv. Korrekt användning av blodsocker kräver förmåga att använda insulin. När blodsockret inte används, är högt blodsocker resultatet. När du kallas diabetiker, är det oftast för att du har långsiktiga högt blodsocker.

Återstoden av livet styrs av hur många olika kemiska reaktioner utförs. Om de inte alla förekommer väl, kommer högt insulin och högt blodsocker leda. Om denna balans inte är “perfekt”, förekommer andra komplexa kemiska reaktioner inte korrekt heller.

* Blockerad blodkärl
* Triglycerider och kolesterol som är förhöjda. Dessa blodfetter är av olika tjocklekar, liknar olika sorters lera i botten av en bäck.
* Bones som är tunna och går lätt sönder. I avancerade fall kallas detta svår benskörhet.
* Blodflödet severly begränsad i de små blodkärlen i händer och fötter orsaka dessa områden att ha kraftiga smärtor, som kallas kärlkramp.
* Du är sjuk oftare och under längre tidsperioder.

Alla dessa frågor har ett liknande problem.

Alla, och mer, av dessa medicinska problem har insulin obalans gemensamt. Ålder tycks uppstå snabbare för personer med höga insulinnivåer – arbetet i cellerna sker med mer ansträngning. Kroppen måste antingen bränna den höga blodsocker upp, filtrera ut det ur kroppen, eller vända det till fett.

Det är typiskt att behandla dessa symtom, inte den bakomliggande orsaken. Vissa skulle säga att det är på grund av LÖNSAMHET att hantera symtomen. Det kan vara mer eftersom symptomen är vad är att få uppmärksamhet. I vilket fall som helst, det finns vägar ut ur denna fälla.

Vänligen överväga dessa fakta:

I tester gjorda av människor som är över 100 år gammal, var som helst i världen, visar att halterna av dessa objekt är i god form:

* Socker i blodet
* Triglycerider (blodfetter)
* Mängden insulin i blodet

Överskott av näringsämnen lagras av insulin. Höga blodsockernivåer orsaka kroppen att tillverka och frisätta insulin. Detta används för att lagra blodet socker tills den kan omvandlas till kroppsfett.

Insulin lagrar detta överskjutande socker som glykogen som ändrar i mättat fett, väger hela systemet ned.

Insulin lagrar andra näringsämnen och mineraler samt:

* Magnesium – Ökad insulinnivåer sänker magnesium beloppen i musklerna, där det behövs för att medge lättnader i muskelfibrerna. Styvheten av muskelfibrer kräver mer insulin. Styvheten av muskelfibrer på cellnivå orsakar cirkulation vägspärrar, förträngningar muskel, lägre energikostnader, och högt blodtryck som mer kraft behövs för att cirkulera vätskor.

* Natrium – högt blodtryck, vätskeansamling och natriumretention är resultatet av höga insulinnivåer.

Omedelbara medicinska problem med att ha höga insulinnivåer i kroppen 24/7/365 inkluderar:

* Cirkulations och hjärtsvikt – piggar i frisättningen av insulin, till exempel efter en kolhydratrik, låg-fiber måltid, orsakar spänning i automatiskt agerar (sympatiska) nervsystemet, orsakar belastning på hjärtats nerver. En högkolhydratmål kan öka chanserna för en hjärtinfarkt 2 till 3 gånger, medan en med “säker fett” i måltider minskar denna risk.

* Kolesterol (blodfetter): celler delar och mulitply i närvaro av för mycket insulin. Insulinresistens kräver kroppen att producera för mycket insulin. Cancer är okontrollerad celltillväxt. Dessutom finns det flera andra problem som orsakas, alla lägga upp till för tidigt åldrande.

Ju mer insulin i kroppen, är den snabbaste kroppen åldras resultatet av studien efter vetenskaplig studie.

En omedelbar åtgärd som kan vidtas för att sänka insulinnivåer är att ändra din kost. Det andra steget är att träna (fördelarna med motion om insulinnivåerna är så omfattande att de måste bli föremål för en annan artikel).

Jag vet att detta inte är lätt nyheter. Men eftersom dina automatiska system kan inte längre reglera insulin på rätt sätt, är det viktigt att göra det själv. Om du inte gör det, skynda dig en långsam, smärtsam, tidig död.