är hypoglykemi bara diabeties i omvänd

Hypoglykemi är en medicinsk term som hänvisar till ett patologiskt tillstånd som produceras av en lägre än normal mängd socker (glukos) i blodet. Termen hypoglykemi betyder bokstavligen “lågt blodsocker”.

Hypoglykemi kan producera en mängd olika symptom och effekter, men de huvudsakliga problem som uppstår från otillräcklig mängd glukos som bränsle till hjärnan, vilket resulterar i nedsatt funktion. Derangements av funktionen kan variera från vagt “mår dåligt” till koma och (sällan) död. Hypoglykemi kan uppkomma från många orsaker, och kan förekomma i alla åldrar. De vanligaste formerna av måttlig och svår hypoglykemi uppstå som en komplikation av behandling av diabetes mellitus med insulin eller tablettbehandling.

Närvaro eller frånvaro av effekter: är symptom viktigare än antalet?

Forskning hos friska vuxna visar att mentala effektivitet avtar något men mätbart som blodsockret sjunker under 65 mg / dl hos många människor. Hormonella försvarsmekanismer, adrenalin och glukagon, aktiveras när det sjunker under en tröskelnivå som är ca 55 mg / dl för de flesta människor, som producerar de typiska symptomen på skakighet och dysfori.

Å andra sidan, inte uppenbar försämring inte ofta inträffar förrän glukos faller under 40 mg / dl, och upp till 10% av befolkningen kan ibland ha glukosnivåer under 65 på morgonen utan synbara effekter. Brain effekter av hypoglykemi, sk neuroglykopeni, avgöra huruvida en viss låg glukos är ett “problem” för den personen, och därmed en del människor tenderar att använda termen hypoglykemi endast när en måttligt låg glukos åtföljs av symtom.

Diabetic hypoglykemi utgör ett särfall med avseende på förhållandet mellan uppmätta glukos och hypoglykemiska symtom av flera skäl. Även hem glukos mätvärden är ibland vilseledande, är sannolikheten för att en låg läsning åtföljs av symtom representerar verklig hypoglykemi högre i en person som tar insulin. Andra har hypoglykemi större chans att utvecklas till mer allvarliga skadeverkningar om de inte behandlas, jämfört med de flesta andra former av hypoglykemi som förekommer hos vuxna. Tredje, eftersom blodsockervärden är över det normala för det mesta hos personer med diabetes, kan hypoglykemiska symtom uppträder vid högre trösklar än hos människor som är normoglykemiska för det mesta. Av alla dessa skäl, personer med diabetes brukar använda högre trösklar meter glukos för att avgöra hypoglykemi.

Friskrivningsklausul – bör den information som presenteras här inte tolkas som medicinsk rådgivning. Tala med din läkare för mer information om hypoglykemi.

Tillstånd ges att skriva ut denna artikel så länge inga ändringar görs, och hela resurs rutan ingår.