typ 2-diabetes – projectyou_ typ 2 har godkänts av American Diabetes Association

Med fetma ökar, fler och fler människor att utveckla typ 2-diabetes. Typ 2-diabetes är när kroppen inte producerar tillräckligt med insulin eller insulin som produceras används inte av kroppen. Utan rätt mängd insulin kroppen inte kan använda glukos för att producera energi. Glukos är bränslet för alla celler i kroppen och utan att kroppen bara kan stängas.

Det finns många olika medicinska komplikationer som man kan få från att inte ha sin diabetes under kontroll. Bara några av de möjliga medicinska komplikationer av typ 2-diabetes är: hjärtsjukdomar, stroke, njursjukdom, öga degeneration eller blindhet, tandköttsproblem, dålig fot cirkulation som leder till allvarliga fotproblem och även amputationer, nervskador och depression. Dessa komplikationer är därför det är så viktigt att man måste behandlas och hålla sig till en hälsosam livsstil program när diagnosen typ 2-diabetes.

Även typ 2-diabetes är ett mycket allvarligt tillstånd, kan det hållas under kontroll med rätt livsstil programmet. American Diabetes Association hjälper till att sätta ut korrekt information om hur man kan kontrollera typ 2-diabetes. De ständigt forska sätt att förebygga, bota och bekämpa diabetes. De ger massor av information till både läkare och patienter som har diabetes och behöver hjälp och råd. En livsstil program som de nyligen fick stöd var Kathy Smith Project: YOU! Typ 2.

Kathy Smith Project: YOU! Typ 2 är ett revolutionerande livsstil program som utvecklats av läkare, certifierade utbildare diabetes och American Diabetes Association. Det är all inclusive-program som visar folk hur man slåss mot typ 2-diabetes. Det är inte bara för människor som har diagnostiserats med typ 2-diabetes utan också för alla som är pre-diabetiker och vill förhindra att få sjukdomen. Den livsstil Programmet innehåller en workout guide med träning designad av tränare Kathy Smith, en kokbok för hälsosam kost för diabetiker, kort måltid och en programguide med en journal för att hålla koll på dina personliga mål och information.

American Diabetes Association sätter inte sin kvalitetsstämpel precis alla program. Programmet måste uppfylla de riktlinjer som föreningen lägger fram från den omfattande forskning som de har gjort. De väljer endast ett fåtal antal program som de officiellt godkänna för hantering och förebyggande av typ 2-diabetes.

Om du har diabetes och att du inte valde att följa Kathy Smith Project: YOU! Typ 2, måste du ändå veta att leva en hälsosam livsstil är det bästa sättet att hantera din sjukdom. Äta hälsosamt och titta på dina kolhydrater tillsammans med regelbunden motion är det enda sättet att kämpa mot typ 2-diabetes. Personer med typ 2-diabetes kan fortfarande leva ett långt och friskt liv, måste de bara vara villig att sätta i arbetet att se till att de är friska och starka.