tidig död av arbetstagare som orsakas av exponering för asbest och mesoteliom

Mesoteliom är en sällsynt form av cancer där maligna celler finns i de skyddande säckar som täcker kroppens inre organ. Detta sac kallas mesothelium. En intressant studie som undersöker sjukdomen kallas, “asbestfibrer i lungsköljning och lungvävnad av tidigare asbestarbetarna” av H. Teschler, KH Friedrichs, G.B. Hoheisel, G. Wick, U. Soltner, A.B. Thompson, N. Konietzko och U. Costabel – Ruhrlandklinik, Department of Allergy, universitetet i Essen, Tyskland – Am. J. Respir. Crit. Care Med., 149 Vol, nr 3, Mar 1994, 641-645. Här är ett utdrag: “lungsköljning (BAL) ger en enkel metod för provtagning inhalerade partiklar deponeras i de nedre luftvägarna. Vi antog att BAL skulle kunna användas för att mäta kvantitet och kvalitet av lung asbest börda. Detta skulle vara fallet om BAL-vätskan asbest fiberinnehåll återspeglade den totala halten liksom storleksfördelningen av både obelagda och belagda asbestfibrer i lungparenkym. Därför analyserade vi räknar asbestfiber av 23 enskilda provpar både BAL-vätskan och lung vävnadsprover erhållna från 20 patienter med yrkesmässig exponering för asbest med hjälp av transmissionselektronmikroskopi (TEM). Dessutom har fiber typ, fiber storlek och bildförhållande jämförs. Belagda asbestfibrer hittades i 10 av 23 BAL-prover och 16 av 23 biopsier. De genomsnittliga koncentrationerna av belagda asbestfibrer (dvs., asbest organ) i BAL och lungparenkym visade en positiv korrelation (r = 0,75, p <0,001). = "" Likaså, = "" det = "" medelvärde = "" amfibol = "" fiber = "" koncentrationer = "" korrelerade = "" positivt = "" (r = "0,55" p = ""> <0,01). = "" men = "" det = "" var = "" nej = "" förhållande = "" mellan = "" det = "" Mean = "" krysotil = "" fiber = "" räknas = "" in = "" BAL = "" och = "" lung = "" parenchyma = "" (r = "0,18" p = "0,40)." asbest = "" fibrer = "" in = "" lung = "" tissue = "" var = "" markant = "" längre = "" (8.2 = "" + / - = "" 0.5 = "" kontra = " "4.8 =" "+ / - =" "0.6 =" "mikron, =" "p =" "> <0.001) =" "men =" "hade =" "det =" "samma =" "width =" "(0,12 =" "+ / - =" "0,27 =" "kontra =" "0,11 =" "+ / - =" "0.15 =" "mikron, =" "p =" 0,24) "när =" "jämfört = "" med = "" de = "" resulterade = "" av = "" BAL = "" från = "" det = "" luftrum = "" fack. = "" det = "" aspekten = "" ratio = "" (dividera = "" fiber = "" längd = "" av = "" width) = "" var = "" mycket = "" högre = "" i = "" lung = "" tissue = "" än = "" in = "" BAL = "" fluid = "" (66,4 = "" + / - = "" 0,4 = "" kontra = "" 42.9 = "" + / - = "" 0,5, = "" p = ""> <>

En andra studie kallas, “Funktionshinder ersättning för asbest associerad sjukdom i USA.” Genom Selikoff, IJ – NTIS, Springfield, VA. 1982. Här är ett utdrag: “Rapporterna beskriver och analyserar erfarenheter invaliditetsersättning till följd av arbetssjukdom orsakad av asbestexponering. Sex viktiga frågor är stressad: (1) Klinisk och epidemiologisk information granska förhållandet mellan asbestexponering för mänskliga sjukdomar, (2) Uppskattningar av antalet arbetstagare som exponerats för asbest i samband med sitt arbete 1940-1980, och andelen som kan förväntas utveckla yrkes asbest sjukdom associerad sjukdom: (3) Kriterier för diagnos av asbest-associerad sjukdom, (4) tillräcklighet arbetstagarnas ersättning och andra typer av offentliga och privata ersättningsprogram för att ge intäkter fördelar för dem som lider arbetssjukdom asbest sjukdom, (5) Tort rättstvist mot tillverkare av asbest produkter, (6) ekonomiska kostnaderna för samhället och för arbetstagare och deras anhöriga till följd av invaliditet och för tidig död för arbetstagare som orsakas av asbestos, lungcancer och mesoteliom och andra cancerformer kan hänföras till yrkesmässig exponering för asbest. ”

En tredje studie kallas, “Asbest exponering – Cigarett Rökning växelverkan bland varvsarbetarna” av Paul D. Blanc, MD, MSPH, Jeffrey A. Golden, MD, Gordon Gamsu, MD, Denise R. Aberle, MD, Warren M. Gold , MD – JAMA. 1988; 259 (3) :370-373. Här är ett utdrag: “Abstract – Vi studerade roentgenograms, pulmonell funktionstester och fysiska fynd av 294 varvsarbetarna att utvärdera asbestexponering-cigarettrökning interaktioner. Roentgenographic parenkyma grumlingar, minskad pulmonell sprida kapacitet för kolmonoxid, minskat flöde vid låg lungvolym, rassel, och klubbverksamhet var varje signifikant relaterad till det antal år som förflutit sedan första exponering för asbest och rökning status vid analys med logistisk regression. En dosberoende cigarettrökning svar som var förenligt med synergism var närvarande endast för parenkymala opaciteter och minskat flöde vid låg lungvolym. Dessa fynd tyder på att minskad flöde vid låg lungvolym, vilket möjligen speglar peribronchiolar fibros, kan vara en funktionell konsekvens röka-associerade parenkyma roentgenographic täthetsvärden bland vissa asbest-exponerade individer. ”

Om du hittat någon av dessa studier intressant, läs dem i sin helhet. Vi har alla en hel del tack vare de människor som forskar dessa viktiga frågor.