Tänk om jag sa till dig att sänka kolesterolet är naturligtvis säkrare än att ta droger

Frågan om hur man kan sänka det onda kolesterolet har begärt decennier. Jag minns första förhandlingen om det onda kolesterolet (LDL) tillbaka när jag var tonåring. Dåligt kolesterol är en vaxartad substans som bildas i levern. Diet bidrar också till bildandet av denna substans. Stress har också satts i samband med kolesterol produktion från levern också. LDL står för low density lipoprotein är den värsta av lipider. Mätt som sjukvården, bör LDL-kolesterol mätas i blodet på högst 0-99 mg / dl som står för milligram per deciliter.

Så avgör kolesterolnivåer

När din primärvårdsläkare ger dig din årliga checkup han eller hon kommer att beställa ett blodprov upp som en del av din fysiska. Detta är standardförfarande eftersom andra än skannar och ultra ljud blodet berättar bara om allt om dig fysisk kondition. När läkaren avgör hur man kan sänka din onda kolesterolet kommer att baseras på blodprov som kallas en lipid panel. Den lipidpanel visar de tre typerna av kolesterol som kroppen gör. De tre benen till pallen är LDL, HDL eller goda kolesterolet kallas högdensitetslipoproteiner och triglycerider. De tre kombinerade bör ge en total panel av 199 mg / dl eller lägre beroende på (NIH) eller National Institutes of Health. HDL, bör det goda kolesterolet 39mg/dl eller bättre. Detta nummer är bättre för kroppen desto högre blir det. Min egen läkare berättade för mig om en patient som hade en HDL över 190mg/dl. Jag kan bara föreställa mig vad hon gjorde för en levande. Uppenbarligen ingen stress och hon måste ha varit på en mycket speciell diet.

Alternativ för behandling

Förutsatt att du testresultat komma tillbaka och du har en LDL över 99mg/dl min gissning är din läkare kommer att förskriva en regim för att visa dig hur du kan sänka din onda kolesterolet. Den mest förskrivna familj av läkemedel för att bekämpa det onda kolesterolet kallas statiner. Statiner styra och hämma ett enzym som har att göra med produktionen av kolesterol i levern. De flesta av dessa läkemedel har allmänt kända namn som Lescol, Zocor och Lipitor. Studier har visat att dessa läkemedel har en positiv effekt på att sänka LDL i blodet. När din vårdgivare är att avgöra hur man kan sänka din onda kolesterolet han eller hon skulle titta mycket noga på vad andra typer av läkemedel du för närvarande tar eftersom biverkningar är vanliga med dessa typer av läkemedel. De vanligaste biverkningarna kan manifesteras i förhöjda leverenzymer. Det finns skolor som tror att över tiden och med fel dosering, kan biverkningar resultera i leversvikt. Om du tar dessa typer av läkemedel, är det starkt rekommenderat att du avstår från alkohol och ha ditt blod testas flera gånger om året för att upptäcka eventuella problem.

alternativ till statiner

Många patienter nu väljer naturliga kolesterol rättsmedel som Omega 3 fiskolja. Omega 3 fungerar som ett smörjmedel för dina artärer och är lättsmält och utgör inget hot mot dig levern. Många studier har visat de positiva effekterna av en kost rik på Omega 3 och resultatet av lägre instanser av kranskärlssjukdom och instans av stroke. Viktigast av allt, om du och din läkare försöker olika program som bygger på hur du kan sänka din onda kolesterolet läkaren troligen kommer att rekommendera en behandling inkluderande alla naturliga Omega 3 fiskolja.

slutsats

Om du försöker lista ut hur man kan sänka din onda kolesterolet i syfte att förbättra den övergripande kvaliteten på din hälsa och undvika risken för kranskärlssjukdom, överväga naturliga sätt att sänka kolesterolet. Din lever kommer att älska dig!