Orsaken till diabetes – med för mycket eller för lite av cellerna insulin beta

För att förstå den främsta orsaken till diabetes, är det viktigt för oss att förstå hur bukspottkörteln reagerar på att producera celler insulin beta som behövs för kroppens glukos absorption.

Under normala omständigheter kommer glukos (socker) in i blodomloppet, som kommer att fungera som bränsle för kroppen. Bukspottkörteln kan vara långsam eller ha svårt att producera små insulin fabriker kallade betaceller i syfte att överföra glukos till leverceller, muskler och fett. Om det finns få eller inga betaceller som möjliggör andra celler för att ta emot glukos kommer blodsockernivån increase.This är den huvudsakliga eller primära orsaken till diabetes.

På grund av misslyckandet i bukspottkörteln att producera celler insulin beta, kommer nivån av icke absorberad glukos ökar också som ständig tillförsel av glukos fortsätter att komma i. Som en tillflykt, kommer kroppen bara spola ut oabsorberat glukos genom urin. Därför kommer diabetiker uppleva törst och ofta urinera. Den diabetes lidande behöver insulininjektioner för att tillgodose kroppens behov av insulin.

I andra fall kan störningen vara beror på motståndet av andra celler till de insulinproducerande cellerna. Det finns nu misslyckande i glukosabsorption men bukspottkörteln produktion av insulin fortsätter som ett automatiskt svar på närvaron av glukos. Både insulin och glukos nivåerna blir förhöjda ännu ingen absorption sker i syfte att förse kroppen med energi.

Andra orsaker till diabetes kan innefatta följande faktorer:

Ett. Immunitet-De är betaceller i bukspottkörteln attackeras av en störning i immunsystemet och därigenom en typ 1-diabetes uppstår. Under typ 1-diabetes, blir lidande insulinberoende grund av misslyckandet i bukspottkörteln att producera insulin. Detta inträffar oftast till barn och ungdomar.

2. Inflammatory-Virusinfektioner överförs från blodet till bukspottkörteln resulterande till skadade betaceller.

Tre. Ärftliga-Vissa ärftliga gener bidrar till uppkomsten av diabetes hos vissa personer. Om föräldern är diabetiker, är chansen att avkomman kommer att drabbas av typ 1-diabetes med cirka 10%, mer eller mindre.

4. Miljö-Detta omfattar följande faktorer:

en. Vikt-I några studier, 80% av överviktiga patienter är diabetiker.

b.. Sex-diabetes är vanligare hos kvinnor än män i förhållandet 2 till 1. Graviditetsdiabetes händer vid en senare period av graviditeten. Detta kommer att göra mamman benägen till typ 2 diabetes.

c.. Age-Detta inträffar vanligtvis efter åldersgruppen 45 år gammal.

d.. Motion-Brist på motion kan minska kroppens förmåga att absorbera insulin. I brist på motion, framträder typ 2-diabetes typiskt.

e. Matvanor-äta massor av fett, godis och även snabba måltider kommer att bidra till viktökning. När det redan finns för mycket fett i kroppens celler, känsligheten av celler minskar i absorbera insulin.

f. Etnicitet – För vissa oförklarliga skäl, kvinnor som är av afrikansk, latinamerikansk, American Indian, och asiatisk härkomst, är benägna att utveckla diabetes.

Eftersom vi redan vet den exakta orsaken till diabetes, bör enkla men viktiga hygienregler som att äta rätt mat och i rätt mängd samt delta i övningar blivit en normal del av vårt liv.