exempel på stämningar för sent skede diagnos av prostatacancer

Vad skulle du göra om du upptäckte att du hade prostatacancer? Hur skulle du reagera om du sedan dessutom upptäckt att cancern var avancerat gör det, i dagsläget, inte botas? Och vad skulle du göra om du sedan lärt sig att läkaren antingen misslyckats med att korrekt avskärma dig för prostatacancer eller ignoreras onormala resultat av screening test som kunde ha lett till att hitta din cancer tag innan den hade spridit sig, vid en tidpunkt då det fortfarande var botas ?

Tror du att detta inte kan hända? Tja, titta på vad som hände med de manliga patienter som deltar i följande situationer:

fall:

För en 3 års tid en primärvårdsläkare inte berätta sin patient att blodprov visade att individens PSA-nivå var inte bara tog det också klättring. Vid den tid då läkaren äntligen rådde sin patient om de onormala testresultat Resultatet blev en diagnos av avancerad prostatacancer. Då kan patienten inte längre hoppas på ett botemedel, men i stället för behandling som skulle med lite tur bromsa spridningen av cancer och senare, lindra smärtan

fall:

Förutom att inte berätta för patienten att han hade en förhöjd och stigande PSA, rådde läkaren faktiskt honom att de var normala. Patienten kom på honom hade prostatacancer först efter att han hört med en urolog på uppmaning av en familjemedlem. Diagnosen – prostatacancer som hade spridit sig till sädesblåsorna.

fall:

En primärvårdsläkare utfört en fysisk undersökning av patientens prostata körtel och fann att hans prostatakörteln hade en härdad yta. Läkaren underlät att anmäla mannen. Läkaren missade att remittera patienten till en urolog för en konsult. Läkaren dessutom inte utföra en biopsi för att ta reda på om det härdade området var cancer eller godartad. När patienten så småningom upptäckte cancern hade redan spridit sig till andra delar av hans kropp.

fall:

Patienten har höga PSA-nivåer i mer än 2 år. Men, misslyckades hans läkare att låta honom veta under hela den tiden. När mannen slutligen fick diagnosen prostatacancer han försökte operation hoppas att cancern fortfarande var begränsad till prostatakörteln och att kirurgi kan eliminera cancer. Han hade också månaders hormonbehandling. Och sedan postoperativa PSA-nivåer verifierat att operationen inte eliminera cancer och att det fortfarande är närvarande i sin kropp.

Var och en av de frågor som diskuterats ovan ledde till en felbehandling fall. De advokatbyråer som hanterade dessa stämningar rapporterat att kunna lösa fallen i mängder som varierade från $ 400.000 till $ 1.500.000.

Ärenden som föregående kommit upp alltför ofta. Huruvida läkarna misslyckas med att granska resultaten av testerna, oavsett om de tar den ståndpunkten att det inte är nödvändigt att vidta åtgärder även om PSA är förhöjt eller en knuta i en viss storlek detekteras i prostata, eller om de bara inte förstå de riktlinjer och standarden på vården för den åtgärd som är korrekt när screening resultaten är onormala, dessa läkare orsaka en fördröjning som slutar med tillväxten och spridningen av cancern.

Tänk att den som fått sådana nyheter. Du skulle sannolikt bekämpa cancern så hårt och så länge du kan. Tänk om du var hans maka? Tänk om du var hans barn? Vad händer om patienten var din son? Du skulle hjälpa honom att bekämpa cancern och du erbjuder honom all den kärlek och stöd du hade att ge.

Möjligen kanske du väljer att ta upp ett fall för medicinsk felbehandling att skydda din familjs framtid. Och du hoppas att om tvingas möta misstag och att betala en kostnad för det, möjligen, bara möjligen, kommer läkaren att förbättra hur han eller hon behandlar andra patienter i framtiden så att denna tragedi aldrig kommer att hända igen.