en minut meditationer för ett lyckligare liv

One Minute Meditationer för ett lyckligare liv Meditation har använts i århundraden för att träna sinnet, och listan för dess användningsområden är omfattande. * Inte bara meditation ökar välbefinnande i allmänhet, det minskar stress, oro, och odlar positiva känslor. Dessutom, med konsekvent användning, omformar det hjärnbarken, vilket resulterar i en ökning av koncentrationsförmåga, skärpning av fokus, och förbättrat minne.

Låter precis vad doktorn beställt, säger du? Men praktiskt, hur ska man montera den i ett pressat schema? Meditation, med mindfulness, är det mest praktiska sättet att meditera. I den enkla handlingen att träna oss att bli mer medvetna genom att sakta ner vår känsla av att tiden går, kan vi lära oss att kontrollera våra känslor och tankar innan de spiral nedåt. Vi kan med andra ord, göra oss lyckligare. Bara vara uppmärksam (uppmärksamma) under dina dagliga aktiviteter är ett slags medling.

Denna typ av meditation är att vara i nuet, att utöva en rad mentala aktiviteter som ser saker med opartisk vaksamhet. Det tar inte ställning. En uppmärksam meditatör är både deltagare och observatör. Det är att observera alla fenomen – fysiska, psykiska eller känslomässiga – oavsett närvarande äger rum i sinnet. Någonsin äta en apelsin och verkligen njuta av processen från peeling igenom smaka den? Låt oss se hur mindfulness fungerar.

Skåda (utan dom) skönheten i orange som du håller upp den mot ljuset och bevittna färg, flytta den till näsan för att andas in doften av svålen själv. Perfekt rundhet rullar över fingertopparna som sfären rör sig från vänster till höger. Känn gropig konsistens när den glider under dina fingertoppar. Alla dina sinnen är levande som du hör skal dra bort från köttet. En cool spray av juice törnar huden som skickades i orange skapar en doft som gör munnen vatten. Dra segmenten isär och biter i det låta saften springa in i munnen. Njuta av söt vätska som det blir en del av ditt medvetande. Detta är mindfully äter en apelsin med full medvetenhet om sin närvaro i ditt liv. Processen att mindfulness är helt enkelt korta skurar av uppmärksamhet på en sak. Vi gör detta normalt i vår vardag. När du börjar att assimilera processen, och bli mer kompetenta uppmärksamheten flyttas till allting. Några tips för meditation med mindfulness:

Ett. Välj en enkel sak om dagen som du kan tillbringa tid med att ge din fulla uppmärksamhet. (Börja med något enkelt som: diska eller bilen, deadheading växter, vika handdukar, borsta hunden, springa, göra en smörgås, äta något, borsta tänderna, etc.)

2. Boka tid med dig själv för denna praxis. (Senare kan du bara spontant välja, men nu satt en tid i din kalender eller det kommer inte att hända.)

Tre. Berätta någon som du tränar meditation i korta spurter en gång om dagen. (Detta förbinder dig till processen och skapar förutsättningar för dig att ändra ditt beteende och syn på dig själv.)

4. Medan du väntar på den här gången, praktik andas in membranet i enminutersintervall. Rengöring andning är ett ankare till nuet och en viktig del av att vara frisk. Andas in på plats mellan dina revben och navel. (Stop lamporna är ett bra ställe att öva detta.)

Fem. Stretch regelbundet när du sitter (Förvandla din hals så långt som möjligt från sida till sida och upp och ner.), Och stående (Reach till taket.)

6. När det är dags, använd alla dina sinnen: syn, lukt, hörsel, känsel, smak (i ??förekommande fall), och intuition.

7. Upplev objektet utan dom – bara observera. (Tvålig handen, hal, våt, silkeslen, varmt vatten, etc.)

8. Lossa från vad du ser eller hör – det bara är och inget mer

9. Ingenting är uteslutet, tankar, distraktioner, ljud, bilder, idéer eller känslor som uppstår, allt är välkommet. Vi tillåter helt enkelt vad är det att vara.

10. Konsekvent följa med nakna uppmärksamhet både andningen och varje mentalt fenomen. Tiden är annorlunda nu eftersom det saktar ner i vår känsla för sin bortgång. Detta ger en sällsynt möjlighet att se världen och oss själva på olika sätt och att välja hur vi känner och act.Mindful meditation är en god idé att utveckla en större känsla av självmedvetenhet och hur vi passar in i universum. Universum svarar positivt på denna uppmärksamhet på ditt liv, och uppmärksamhet på alla sina gåvor till dig.

Shirley Ryan leddes att skapa boken Söka efter Vattnen i antiken en meditation verktyg och en unik integration av hennes omfattande yrkeserfarenhet och hennes kunskaper i måleri och meditation. Hon är även grundare och VD av att arbeta tillsammans, ett företag som specialiserat sig på att hantera livets förändringar i sinne, kropp och ande genom kulturell och personlig förändring och coaching processen. Hon har arbetat som professionell tränare sedan 1994.

En fullständig lista över artiklar om meditation kan hittas på hennes böcker webbplats www.searchingforthewatersofantiquity.com eller www.aboutworkingtogether.com

* Se listan över meditationstekniker och hur det hjälper oss på mina hemsidor ovan.