diabetes, yoga och Halle Berry

Diabetes mellitus, ofta kallad Diabetes är en långsiktig hälsotillstånd, utvecklas på grund av den oordnade metabolism och resultat i onormalt höga blodsockernivåer (hyperglykemi).

Diabetes kan orsaka hjärtsjukdomar, stroke, amputationer, njursvikt, blindhet etc och det kan förbli oupptäckt i flera år.

Men den goda nyheten är att typ 2-diabetes, som är associerad med fetma och utgör omkring 90% av all diabetes kan kontrolleras.

När Halle Berry fick diagnosen diabetes hon gick igenom dramatiska dietförändring. Hon började att äta färska grönsaker, färsk fisk, pasta och klipp ut rött kött.

Halle försöker också att leda en stressfri livsstil och blev en regelbunden yoga utövare. Hon praktiserar yoga dagligen som hjälper henne att släppa stress och ger en känsla av lugn.

Genom att ta upp yoga livskvaliteten kan förbättras anmärkningsvärt. Daglig träning av yoga kan bidra till att minska stresshormoner, ta känslan av avkoppling och samtidigt kan också hjälpa vid diabetes, särskilt typ 2.

Forskning har visat att regelbunden yoga kan medföra avsevärda förändringar i de flesta av parametrarna i det metabola syndromet, inklusive, midjemått minskning, sänkning av det systoliska blodtrycket, ökad reduktion av blodglukos vid fasta nivå och HDL “goda” kolesterolet.

De viktigaste orsakerna till de livsstilssjukdomar som diabetes, cancer etc i västvärlden är ohälsosam mat såsom icke-vegetarisk snabbmat och stillasittande livsstil.

Storbritanniens diabetes befolkning har nått nästan 2,5 miljoner. Diabetes UK vd Douglas Smallwood sade siffrorna var “verkligt alarmerande”.

Människan är konstruerad för att hålla sig frisk och att inte dö av livsstil sjukdomar som cancer, hjärtinfarkt och diabetes.

Diabetes är säkerligen en av de största hälso-utmaningar som världen står inför idag. Överraskande hela sjukvården är inriktad på att bota de sjukdomar snarare än att förebygga.

Även om vi behöver mediciner för att bota om de sjukdomar går utom kontroll, men om vi fokuserar vår uppmärksamhet på förebyggande på första plats då vi kan säkert hålla sig friska under vår livstid med minst beroende av medicinen.

Att upprätthålla en sund kropp är inte en rocket science. Vår kropp består av mat och om vi äter hälsosam vegetarisk mat och utövar regelbundet för att hålla vår stress nivå under kontroll, kan vi säkert hålla sig friska för evigt.

Halle Berry meddelade i oktober 2007 att hon inte längre var insulinberoende.

Hälsosam livsstil som inkluderar vegetarisk kost och regelbunden yoga kan gå långt i att förebygga och kontrollera de livsstilssjukdomar som diabetes.

Utfärdad i allmänhetens intresse av Subodh Gupta en holistisk hälsa konsult och också författare till boken “7 matvanor för viktminskning evigt”.

För mer information om kändis Trainer Subodh Gupta http://www.subodhgupta.com