diabetes och yoga alternativa diabetes tekniker förvaltning

Yoga är en gammal praxis att flytta kroppen i olika poser (asanas) för att uppnå en sund kropp, en uppmärksam sinne, och en avslappnad anda. Yoga kan användas för att behandla många olika sjukdomar, däribland diabetes. Det har gjorts många kliniska studier som visar de fördelar som yoga har för diabetiker, eftersom många yogaställningar positivt kan påverka cirkulationen och hjälper till att reglera kroppens system.

Liksom med alla andra motion regim, när du börjar yoga, börja långsamt i din egen takt. Pressa inte dig själv för hårt. Om du hittar en pose svårt, behålla den för en kortare tid. Ökad flexibilitet och styrka kommer från praktiken. Övervaka dina blodsockernivåer före och efter en period av träning. Om du känner dig yr eller upplever några oväntade symtom under träning, sluta att övervaka ditt blodsocker och agera därefter.

Här är några poser som har visat sig vara till nytta för personer med diabetes.

Uddhiyana Banda: magen hissen

Stå med fötterna åtskilda axelbrett. Luta dig framåt vid midjan och placera händerna på knäna. Andas in djupt genom att trycka magen framåt, andas sedan ut djupt genom att dra in magen i. Paus i fem till tio sekunder. Andas in djupt genom att trycka magen framåt, andas sedan ut djupt genom att dra in magen. Under denna paus, snabbt driva magen in och ut medan du inte andas. Upprepa tre eller fyra gånger. Stå och återgå till normal andning. Denna pose stärker dina magmuskler, massage dina organ, och hjälper ditt nervsystem.

Yoga Mudrasana: en symbol för yoga

Sitt rakt med benen i kors. Knyter händerna och placera dem på båda sidorna av buken, precis under navel. Medan utandning, böj dig framåt så lite som möjligt, trycka nävarna mot magen. Denna pose är bra för att hjälpa ditt nervsystem och förhindra möjliga komplikationer av diabetes. Denna pose kan hållas i tre minuter när du har haft mycket praktik. Börja med att helt enkelt hålla den i tio sekunder, dock.

Dhanurasana: fören pose

Ligg på magen. Lyft fötterna mot knäna, och nå tillbaka till greppa anklarna. Lyft benen, bröst och huvud, svanka i en båge. Håll i fem sekunder för att börja, och arbeta dig upp till trettio sekunder eller mer vid senare möten. Upprepa denna åtgärd fyra eller fem gånger. När du har bemästrat denna pose, prova gunga försiktigt fram och tillbaka, och från sida till sida. Detta innebär massage dina organ. Denna pose är av måttlig svårighetsgrad.

Halasana: plogen pose

Denna pose är ett av de mest använda yoga poser. Det är komplicerat, och så bör inte försöka direkt. Börja med att ligga på rygg. Höj dina fötter till en nittio graders vinkel från kroppen. Om du precis har börjat denna pose, stanna här, och håll dina fötter. Om du är mer avancerad, sänka fötterna mot huvudet. Bäckenet ska krypa ihop och korsryggen lyfter från golvet. Röra tårna i golvet bakom huvudet. Om du inte kan nå tårna i golvet, sedan helt enkelt hålla sträcka där det är bekvämt. Stötta din rygg med händerna om det behövs. När du inte längre behöver stödja skinkorna eller nedre delen av ryggen med händerna, placera händerna på marken bredvid din kropp. Denna pose kan hållas i cirka fyra minuter när du är en expert. I dina tidiga försök, börja med tio sekunder eller hur länge som känns bekvämt för dig. Detta innebär inte att någon kvinna som har menstruation. Detta utgör sträckor ryggraden, och så hjälper det centrala nervsystemet. Det är fördelaktigt att alla områden av kroppen.

Vid slutet av varje yoga, särskilt om du är diabetiker, är det viktigt att göra Savasana, liket pose. Detta är en pose av total avkoppling. Ligg på rygg, med slutna ögon, benen sprids lätt, och fötterna sjönk till sidorna, helt avslappnad. Låt armarna vila bekvämt på dina sidor. Slappna av, bara fokusera på din andning för en till tre minuter. Denna pose hjälper dig att fokusera efter ett yogapass och slappna av musklerna som du har arbetat.

Sun Salutation rekommenderas också för diabetiker. Det är en serie av yoga asanas. Du kan hitta många varianter av solen hälsningsfras. Prova en som fungerar bäst för dig.

Om du är osäker på att försöka yoga, gå till ett gym eller alternativt läkare för att se om det finns några yoga klasser som erbjuds i ditt område. Det finns ofta många klasser, och du kan förmodligen gå till första klass gratis. Du kan också gå med i en pay-by-class gym där du kan stanna till om du vill. Berätta för din instruktör att du har diabetes, och din instruktör kommer att kunna hjälpa dig genom att lära dig ovanstående poser, och genom att föreslå andra poser såsom Paschimottanasana, den sitter kranen, Padangusthansana: den stående kranen, Bhujangasana ormen pose, Sarvangasana: axeln stand, Ardha-Matsyendrasana: spinal twist, Chakrasana: hjulet pose, och Shalabhasana gräshoppan pose. Det finns andra poser som är bra för diabetiker, eller som kommer att kunna hjälpa dig att förebygga eller hantera eventuella komplikationer som kan uppstå.