diabetes blodsockernivåer

Du upptäcker att du lider av diabetes. Det är ett hårt slag eftersom när du utvecklar denna sjukdom är det med dig för livet. Det finns inget botemedel men det kan hållas helt under kontroll med rätt kost, medicinering, och bra motion. Diabetes är en sjukdom som din kropp inte producerar tillräckligt med insulin (produceras av bukspottkörteln) att bryta upp sockret i blodet, vilket kan göra att ackumuleras. Brist på assimilering av glukos från blodet kommer att resultera i många symptom som ständig trötthet, ständig törst och hunger, avmagring och så vidare.

Det finns bara två sätt att bekämpa denna sjukdom: Öka insulin i han kropp med hjälp av injektioner och andra mediciner, och kontrollera intaget av socker för att förhindra att bygga upp i blodet. När du har fått diagnosen diabetes, kommer din diabetes blodsocker mätas genom ett blodprov särskilt föreskrivs för detta ändamål. Därefter kan du göra detta test i säkerheten i ditt hem med hjälp av kit blodsockermätare som finns tillgängliga för detta ändamål.

Läkaren kommer att ha råd om hur man använder detta verktyg för att mäta diabetes blodsocker, och du kan också läsa noga instruktionerna som följer med satsen. Processen är enkel och kan göras genom att helt någon vuxen. Följande åtgärder kommer att behövas för att mäta din diabetes blodsocker hemma:

tvätta händerna genom att tvätta dem i minst 3-4 minuter under rinnande vatten
rengöra området som du vill sticka med en pad våt med kirurgiska anda. De flesta av glukosmätare behöver blod från fingertoppen, i sällsynta fall kan du också få blod från underarmen, handflatan eller någon annan köttiga delen av kroppen.
när du sticka ett finger, gör det inte det vanliga sättet – på plattan – men gör det på sidan, detta kommer att bli mindre smärtsam
när du klar prickning, samla en droppe blod på glukosmätare
mätaren kommer nästan omedelbart visa dig vad diabetes blodsockernivå du har

När du har läsningen, följ instruktionerna från läkaren noggrant. Vid eventuella tvivel, ta kontakt med din närmaste diabetes center eller din läkare för ytterligare råd.