avlägsna plack från artärerna

Plack byggs upp i ditt hjärta och artärer sätter dig vid hög risk för hjärtinfarkt och stroke. Artärer kan bli igensatta med plack av många skäl. Ärftlighet, kost, brist på motion, högt kolesterol, och låg ämnesomsättning är ofta skulden för plack byggs upp. Det är viktigt att förstå orsaken till din plack byggs upp för att bäst avgöra hur man kan minska den och förhindra ytterligare uppbyggnad.

Plack är gjord av ett par olika komponenter som finns i din cirkulationssystemet. Kalcium, blodkoagulationen material, kolesterol, fett och avfallsprodukter cirkulerar runt kroppen. När de börjar att klumpa ihop sig, får de avsätts på väggarna i artärerna, vilket får dem att hårdna och smala med tiden.

Även om du är ung, bör du vara berörda med kranskärlens plakett. Det börjar i allmänhet att bygga under tonåren och stadigt ökar när du ålder. En anledning till att du kan få mer plack är din brist på vitamin C.

Vitamin C är ett viktigt näringsämne som används i produktionen av kollagen och elastin. Kollagen och elastin behövs för att reparera och underhålla väggarna i cirkulationssystemet. Vener, artärer och kapillärer är alla beroende av C-vitamin för att bibehålla sin styrka och integritet. Om du inte få nog, då kroppen börjar använda kolesterol att göra reparationer. Kolesterol skapar en mer rigid, bräckliga reparation än kollagen och elastin gör. Kollagen och elastin gör flexibla mjuk reparationer. Att upprätthålla ett regelbundet intag av C-vitamin hjälper kroppen att behålla sina kärlväggarna friska.

C-vitamin har också visat att inte bara underhålla, men för att förbättra hälsan hos cirkulationssystemet. Det har visat sig att C-vitamin, tas dagligen, kan minska mängden plack byggs upp på kärlväggarna, över tiden. Detta kan kraftigt minska risken för hjärtinfarkt, stroke och död. Plack i kranskärlen leder till hjärtsjukdom och hjärtinfarkt. Bygg upp i halspulsådern leder till stroke och minskar mängden syre som din hjärna tar emot. Om plack byggs upp i benen, kan du förlora dem till infektion, uppleva intensiv smärta, eller lider av domningar i ben och fötter.

Tala med din läkare om farorna av plack i dina artärer. Har dina kolesterolnivåer kontrolleras regelbundet och be din läkare om ett vitaminer och kosttillskott rutin som kan gynna dig personligen. C-vitamin tillskott kan rekommenderas för att förbättra din hälsa cirkulationssystemet och ta bort farliga plack från dina artärer. Den bästa C-vitamin är en mycket absorberbara, buffrad form allmänhet finns som vitamin C-pulver. Tala med din läkare om vilken blankett som är bäst för dig.