vitala om hur man känner igen en hjärtattack

En hjärtinfarkt uppstår när blodet strömmar mot en del av hjärtmuskeln blir blockerad. Om blodflödet inte återställas snabbt, blir att hjärtmuskeln skadas av syrebrist och dör. Detta är ett allvarligt tillstånd som drabbar miljontals människor i världen. Det är därför det är viktigt att veta hur man känner igen en hjärtattack när du ser en.

Som nämnts, är denna sjukdom betraktas som den ledande dödsorsaken för människor över hela världen. Lyckligtvis finns det dock redan upptäckt utmärkta behandlingar av detta tillstånd som kan förebygga funktionshinder och rädda liv. Innan du kan gå omkring med behandlingen förfaranden, måste du veta hur man känner igen en hjärtattack.

Det finns kontrollampa tecken på en hjärtattack. Detta omfattar följande:

När det finns bröstsmärtor. Det är när smärtan känns i mitten av bröstet och är mycket intensiv. Det tros vara den värsta smärtan någonsin känt.

När karaktären av smärta är för svårt att beskriva. Detta kallas att rivning, krossning, bindning eller en något känner att det finns ett mycket tungt föremål läggs på ens bröst.

När bröstsmärta varar längre än ett par minuter. Det kan sprida sig till käkarna, hals, vänster arm och ibland till fingertopparna eller rygg.

När det finns illamående med eller utan kräkningar, en plötslig avföring, svettning och en askgrå blekhet.

Vid förlust av medvetandet.

När patientens puls känns svag och pulsen är mycket snabb.

När det finns smärta mellan skulderbladen

Med dessa tecken, naturligtvis, måste du omedelbart rusade till närmaste sjukhus. Folk som inte vet hur man känner igen en hjärtinfarkt är de mottagliga för att se det som värst.

Ett annat villkor är värt att veta är angina pectoris. Det är en föregångare till hjärtinfarkt. Under stress, fysisk ansträngning, en känslomässigt laddad situation, efter en stor måltid eller i ett kallt väder, hjärtat slår snabbare. Eftersom hjärtat kräver mer blod med syre strömma till sina muskler för att upprätthålla stryk, när vägen eller kanaler genom vilka dessa blod och syre flöde smalnar, de näringsämnen inte kan gå till muskelvävnad. På grund av syrebrist, skickas signaler via en smärta som kallas kärlkramp.

Angina pectoris är en intensiv, skrämmande incident. Med rätt medicinsk hjälp eller genom att placera en annan typ av nitrat under tungan, kan kärlkrampsanfall försvinna i cirka 15 minuter. Om mer smärta är fortfarande existerar efter det, sök omedelbart medicinsk hjälp. Långa angina attacker är en introduktion till hjärtinfarkter.

Den första timmen av en hjärtinfarkt är den mest kritiska eftersom det kan ge dig en chans att återhämta sig. Men, om någon lider av detta tillstånd inte få hjälp under uppträdandet av de första symptomen, kan även den första attacken vara dödlig. Det är därför det är viktigt att veta hur man känner igen en hjärtattack.