undersökning av asbestrelaterade dödsfall och kontroversiella frågor

Att hålla upp med framsteg inom mesoteliom forskning kan vara en svår uppgift. Det verkar som varje dag finns det en ny klinisk studie genomförs eller något nytt område som forskat, och av goda skäl. Över 250.000 människor har dött till följd av asbestexponering, och att antalet fortsätter att stiga. Med fortsatt ansträngning och support, kan vi besegra denna dödliga sjukdom.

En intressant studie som undersökt sambandet mellan asbest dödsfall och arbetstagare isolering kallas, “Asbest-associerade dödsfall bland isolering arbetare i USA och Kanada, 1967-1987 av Selikoff, IJ | Seidman, H Annals of the New York Academy of Sciences [ANN. N. Y. Acad. SCI.]. Vol. 643, s. 1-13. 1991. Här är ett utdrag: “Förutom att visa en ökning av dödsfall från asbestos, följde en studie av dödsorsaker i de 17.800 arbetare asbestisolering framåtriktat för 20 år (1967-1986) har också visat signifikanta ökningar av cancer i olika av organ. Dessa inkluderar lungcancer, pleura och peritoneal mesoteliom, mag-och andra former av cancer som den i orofarynx och munhåla, struphuvud, njure, bukspottkörtel, gallblåsa och gallgångar. Å andra sidan, var ingen ökning hittades för cancer i urinblåsan, prostata, testikel, primär cancer i levern, och primär cancer i hjärnan, inte heller för melanom, leukemi, eller lymfom. Eftersom undersökningen tillhandahålls omfattande data, vilket återspeglar 301,592.6 manår av erfarenhet, kan man vara ganska säker på att, åtminstone för denna asbestexponering, vid denna tid, kan den “negativa” konstaterande accepteras med viss säkerhet. Tydligen varje organ och vävnad har sin egen neoplastiska respons för asbest, i vissa vävnader cancerrisken ökar, men inte i andra “.

En annan studie värt att titta på kallas, “Asbest sjukdomar på arbetsplatsen och miljön: kontroversiella frågor.” Genom Churg A. – Institutionen för laboratoriemedicin, Universitetssjukhuset, University of British Columbia, Vancouver, Kanada. Monogr Pathol. 1993; (36) :54-77. Här är ett utdrag: “De klassiska patologiska diagnostiska kriterier för asbestos, nämligen förekomsten av diffus interstitiell fibros liknar vanligt interstitiell pneumoni, och organ asbest synliga i vanliga vävnadssnitt, har visat sig tåla tidens tand. Fall utan asbest kroppar synliga i rutin eller järn-färgade vävnadssnitt nästan aldrig visar sig vara asbestos. Man bör komma ihåg att arbetare med asbestexponering utveckla alla de interstitiella lungsjukdomar till vilka resten av befolkningen är föremål, en del av dessa villkor är behandlingsbara och bör inte vara fel diagnos som asbestos, vilket inte är behandlingsbar. Det finns starka epidemiologiska och patologiska bevis på att det enda sammanslutning av exponering för asbest och lungcancer är en sammanslutning av asbestos och lungcancer. Således bör en lungcancer enbart hänföras till asbestexponering vid asbestos är närvarande på kliniska eller patologiska skäl. Den histologiska typ och lokalisering av tumören är irrelevant i detta avseende. Analytisk elektronmikroskopi visar att krysotilasbest inte framkalla mesoteliom i människan, men att extremt höga halter av balanserade fibrer, nivåer så höga som de som ses i fall av asbestos, krävs för denna händelse att inträffa. Vikten av bevis tyder på att exponering som befolkningen i allmänhet till mycket låga nivåer av krysotil som finns i vissa offentliga byggnader (nivåerna inte mycket skiljer sig från omgivande luft) kommer aldrig att producera mesoteliom, asbestos eller lungcancer eftersom dessa sjukdomar verkar alla att kräva ganska hög nivå yrkesmässig krysotil exponering. Även om man accepterar idéerna (förmodligen felaktigt) att någon nivå av exponering för asbest medför risk för cancer, och att matematisk extrapolering av risk från hög nivå yrkesmässig exponering för låg nivå byggnad exponering är vetenskapligt korrekt, de beräknade riskerna är mycket mindre än verkliga vardagliga risker såsom att köra till jobbet. Således verkar exponering för asbest på miljöområdet för att producera några verkliga faror för hälsan. ”

För mer information, vänligen läs dessa studier i sin helhet och överväga att göra några oberoende forskning på egen hand.