transcendental meditation sänker högt blodtryck naturligt

David Haaga, PhD, medförfattare till studien vid American University, sa, “Det transcendentala meditation programmet, ett allmänt använt standardiserat program för att minska stress, visade signifikanta sänkningar i blodtryck och förbättrad psykisk hälsa hos unga vuxna i riskzonen för högt blodtryck . ”

Blodtryck, psykisk ohälsa, och coping förmåga mättes vid början av studien och tre månader in i studien av forskarna. 298 högskolestudenter gjordes för att delta i studien. De fick undervisning i transcendental meditation eller lades på en vänta-lista. Vänta Listan fungerade som kontrollgrupp. 159 av de totalt 298 elever i riskzonen för att få högt blodtryck.

De riskgrupper studenter som praktiserade transcendental meditation visade signifikanta förbättringar i blodtryck, stressnivåer, och coping förmåga. Jämfört med kontrollgruppen, visade riskzonen elever i transcendental meditation gruppen en minskning med 6,3 mm Hg i systoliskt blodtryck och 4,0 mm Hg diastoliskt blodtryck. Sådana minskningar översätta till en 52 procent minskad risk för högt blodtryck senare i livet.

Det uppskattas av experter som 18 miljoner elever lider av psykiska problem. Livet är college är väldigt hektiskt. Eleverna bör anpassa sig till snabba förändringar, sociala problem, press att lyckas, ekonomiska påfrestningar och osäker framtid (varav många troligen verkar dyster tanke på den nuvarande ekonomiska krisen). Under det senaste årtiondet var det en ökning med 50% i diagnos av depression och en ökning med 100% i att använda läkemedel för psykiska problem. Psykologisk stress och psykiska hälsotillstånd som ångest och depression bidrar till utvecklingen av högt blodtryck, även hos unga vuxna. Högskolestudenter med blodtryck över det normala intervallet är tre gånger större risk att utveckla högt blodtryck under senare år.

Transcendental meditation är det bästa sättet att minska stress samt högt blodtryck. Och det förbättrar också mental hälsa. Detta föreslogs i en ny studie.

Psykisk ohälsa såsom ångest, depression och ilska bidrar till utvecklingen av högt blodtryck hos unga vuxna, “säger huvudförfattaren Sanford Nidich, EDD, av Institutet för naturmedicin och Prevention vid Maharishi University of Management.” Detta är den första randomiserade , kontrollerad studie för att visa hos unga vuxna i riskzonen för högt blodtryck sänkning av blodtrycket som var förknippade med förändringar i psykisk stress och coping.

Den Abramson Family Foundation, David Lynch Foundation och National Institutes of Health Nationella center för komplementär och alternativ medicin är de institutioner som finansieras forskningen.

En tredjedel av den vuxna befolkningen är USA lider av högt blodtryck ca. Det är i en alarmerande takt som en av tre amerikaner. De vuxna som redan är i arbetskraften har ökat stressnivån på grund av den nuvarande ekonomiska krisen. Blodtrycket ökat på grund av ökad stress.

Amerikanska medborgare bör motionera mer, sova bättre och äta bättre. Men de flesta av dem har ont om tid och övertid. För att hantera denna dödliga scenario naturliga hälsa forskare Christian Goodman har utvecklat en enkel uppsättning av övningar specifikt för att minska högt blodtryck naturligt – inga piller, inga biverkningar. Dess bara en uppsättning av 3 enkla övningar som kan sänka ditt blodtryck i så lite som 9 minuter om dagen.

el331014