leukemi-orsaker, symptom, behandling

behandling av leukemi

Leukemi eller leukemi (grekiska leukos ?e????, “vit”; aima a?µa, “blod”) är en cancer i blodet eller benmärgen och kännetecknas av en onormal proliferation (produktion genom multiplikation) av blodkroppar, vanligen vita blodkroppar (leukocyter ). Det är en del av den breda grupp av sjukdomar som kallas hematologiska neoplasms.As leukemi fortskrider, stör cancern med kroppens produktion av andra typer av blodceller, inklusive röda blodkroppar och blodplättar. Detta resulterar i anemi (lågt antal röda blodkroppar) och problem med blödningar, förutom den ökade risken för infektion orsakad av vita blodkroppar avvikelser.

orsakerna till leukemi
Akut leukemi. Vid akut leukemi, de onormala blodkroppar är omogna blodkroppar (blaster). De kan inte utföra sitt normala arbete, och de förökar sig snabbt, så sjukdomen förvärras snabbt. Akut leukemi kräver aggressiv, snabb behandling.

Det är nu känt att alla cancer, inklusive leukemi, börja som en mutation i det genetiska materialet-DNA (deoxiribonukleinsyra)-inom vissa celler. De yttre eller inre orsaker till en sådan förändring lägger antagligen upp under en livstid. Leukemi börjar när en eller flera vita blodkroppar erfarenhet DNA förlust eller skada. Dessa fel kopieras och förs vidare till kommande generationer av celler.

Det finns motstridiga uppgifter om huruvida elektromagnetiska fält (EMF) är en potentiell riskfaktor för att utveckla leukemi. Flera stora studier pågår vid denna tidpunkt för att ytterligare utreda denna fråga. EMF är en typ av energi som sker i närheten av mycket hög kraftledningar.

symptom på leukemi
Det finns två viktiga subtyper av leukemi: (i) lymfocytisk leukemi, som innebär vita blodkroppar av den lymfoida subtyp, och (ii) myelogen leukemi, som innebär vita blodkroppar av myeloid undertyp. Både lymfoida och myeloida celler är kritiska komponenter i de mogna immuna system.Such symtom är inte säkra tecken på leukemi. En infektion eller annat problem också kan orsaka dessa symtom. Vem som helst med dessa symtom bör se en läkare så snart som möjligt. Endast en läkare kan diagnostisera och behandla problemet.

Läkare kan finna kronisk leukemi under en rutinmässig examen innan några symptom uppstår. Denna form av leukemi kan utvecklas under längre perioder täcker månader eller år innan symptomen är uppenbara. När symtomen verkar, de tenderar att vara mild och förvärras successivt.

behandling av leukemi
Stamcellstransplantation (SCT) för att möjliggöra behandling med höga doser av kemoterapi och strålbehandling, och
Operation för att avlägsna en förstorad mjälte eller för att installera en anordning venös access (stor plaströr) för att ge mediciner och dra tillbaka blodprover.

Strålbehandling. Strålbehandling använder röntgenstrålar eller andra högenergistrålar skada leukemiceller och stoppa deras tillväxt. Du kan få strålning i ett visst område i kroppen där det finns en samling av leukemiceller, eller du kan få strålning riktas mot hela kroppen. Leukemi patienter finner det ofta bra att ta en familjemedlem eller nära vän med till dessa samråd för att ta anteckningar och hjälpa till att komma ihåg några av punkterna i diskussionen. För barn med leukemi är en sådan alltid fallet.