identifiera rötter typ 1 eller barndiabetes tidigt

Juvenil diabetes eller typ 1-diabetes är vanligt bland barn. Varje år drabbas cirka 13.000 nya fall av juvenil diabetes rapporterats i Amerika. Trogen sitt namn, angriper det främst barnen men vuxna också komma in i sitt grepp.

I ungdomsdiabetes, bygger brist på insulin och glukos upp i blodet eftersom cellerna inte kan använda den. Kroppen kan inte använda hela glukos eftersom det finns i blodet bara.

Detta ökar hungern. Du konsumerar mer mat, men lider av trötthet. Frekvent urinering är ett annat symptom på denna typ av diabetes. Vad som händer senare är insulinproducerande beta-cellerna i bukspottkörteln helt förstörs av kroppens eget immunsystem. Därav nödvändigheten uppstår att få leverans av insulin från externa källor.

Några andra specifika symptom av typ I diabetes är:

Hos kvinnor, avsaknad av menstruation, dimsyn, illamående och kräkningar markera ankomsten av denna sjukdom. Outhärdligt buksmärtor, abrupt viktnedgång trots normal eller ökad aptit, utmattning när du gå korta sträckor, mer utmattning om du klättrar är andra vanliga symtom.

Du kan inte komma fram till den slutsats med avseende på diabetes skick med förekomsten av ovanstående villkor ensam. För ytterligare bekräftelse, är diagnostisk metod också nödvändigt. Det mest önskvärda testet är insulin test. Detta test ger tydliga indikationer / resultat, oavsett om du har diabetes eller inte.

Så snart som de symptom som åter bekräftats, är sjukhusvistelse det initiala steget att reglera insulin nivå. Men diabetes är inte en sjukdom som har den garanterade botemedel. Men det kan kontrolleras med apt omsorg. Det finns också rädslan för typ I diabetes vänder sig till typ II diabetes. Du måste förstå din diabetes i rätt perspektiv genom att veta om diabetes problem. Kalla det diabetiker utbildning. Kostförändringar är oundvikliga eftersom kost är den viktigaste faktorn för att stävja samt öka diabetes skick.

Ta kontroll över sjukdomen, aldrig låta det ta kontroll över dig. Om du ignorerar sjukdomen i inledningsskedet, kan det leda till flera andra typer av allvarliga sjukdomar som högt blodtryck, hjärt sjukdomar och förlamning.