hur högt blodtryck är kopplat till diabetes och njursvikt

Är du medveten om att cirka 40 procent av asiatiska diabetiker med hypertoni småningom utvecklar njursjukdom, kommer 10 procent av dessa patienter kräver dialys inom 10 år av diagnosen? Och, kommer endast 25 procent av dessa dialyspatienter överleva i 5 år eller mer från tidpunkten för diagnos av sin njure krämpa.

Både höga blodsockernivåer och högt blodtryck ökar risken för njursvikt för diabetiker. Förekomst av protein i urin är den tidigaste tecken på njursjukdom.

Å andra sidan, är hypertoni också en riskfaktor för icke-diabetisk njursjukdom och bidrar till njursvikt. Uppenbarligen ökar högt blodtryck trycket inuti njuren filtret, vilket leder till dess skada och för att läckage av protein i urinen. Ett ämne som presenteras i blodet och i vävnaderna, är känd som angiotensin II, bidrar till hypertoni-relaterade skador och ärrbildning i njuren.

Därför att blockera effekterna av angiotensin II med läkemedel är en viktig del av behandlingen av hypertoni och njursjukdomar. Det finns i princip tre metoder för behandling av högt blodtryck och diabetes njursjukdom:

Ett. kontrollera patientens blodsocker att föra den till normala nivåer,

2. sänka blodtrycket till optimala nivåer,

Tre. att blockera effekterna av angiotensin II.

Dessa metoder är mest effektiva när de används tillsammans. Intensiv behandling för att uppnå normala blodsockernivåer genom oralt läkemedel insulin, en strikt kolhydratfattig kost, undvikande eller överlåtelse av rökning, kan regelbunden motion och upprätthållande av en hälsosam kroppsvikt minskar risken för diabetesrelaterad njursjukdom.

Det har visat sig att kontroll av högt blodtryck kan bromsa utvecklingen av njursjukdom. Maximal nytta kan uppnås då patientens blodtryck är under 130/80 mmHg. Detta mål blodtryck nivå kan upprätthållas vanligen med mer än en typ av blodtryckssänkande läkemedel. Två klasser av läkemedel, angiotensin-converting enzyme (ACE)-hämmare och angiotensin II-receptorblockerare (ARB), har visat sig förhindra eller bromsa njursvikt oberoende av deras inverkan på blodtrycket. När det används tidigt under behandling av högt blodtryck, dessa två läkemedel visar deras effektivitet i att eliminera protein i urinen och förhindra uppkomsten av diabetisk njursjukdom.

Det är obligatoriskt för alla diabetespatienter att få urinprov för protein för att upptäcka begynnande njursjukdom i sin linda. Dessutom, en sänkning av kolesterolhalten i blodet till normala nivåer, skatteundandragande eller överlåtelse av rökning, ASA-behandling och regelbunden motion är sannolikt att förhindra dödsfall i hjärtinfarkt eller stroke hos dessa patienter.

Amerikas mest betrodd läkare avslöjar … Hur man kan förebygga och Reverse Heart Disease – utan droger eller kirurgi. Läs mer om hans bekännelse på: http://www.howtopreventheartdisease.com/heart-disease-prevention-dr-robert-article.html