högt blodtryck vs vitlök

Mjölkprotein kan vara svaret till att sänka högt blodtryck hos vissa personer, men det är inte det enda alternativet. I själva verket visste du att göra något så naturligt som att äta vitlök förutom din vanliga kost faktiskt kan sänka blodtrycket och hjälper dig att hantera din högt blodtryck?

Vitlök är en grönsak som är extremt bra för hjärtat och hela hjärt-kärlsystemet. Det anses vara ett naturligt botemedel mot högt blodtryck som har betydande positiva effekter när de görs en del av en daglig diet. Studier har visat att genom att äta en enda liten vitlöksklyfta per dag, kan en person som effektivt hantera sin hypertoni.

I själva verket några kliniska studier har funnit vitlök för att minska det systoliska blodtrycket med så mycket som 20 mm Hg till 30 mm Hg och det diastoliska blodtrycket med så mycket som 10 mm Hg till 20 mm Hg i deltagare.

Till exempel, avslutade en 12 veckors studie att deltagare med högt blodtryck som intog en enda vitlöksklyfta per dag hade betydande minskningar i deras systoliskt och diastoliskt blodtryck i slutet av studien.

Dessutom har studier också genomförts på att testa effektiviteten av vitlökspulver tas i form av ett tillägg för att kontrollera blodtrycket. Dessa studier fann också en signifikant minskning av både systoliskt och diastoliskt blodtryck i deltagare som led av mild hypertoni.

Hur fungerar vitlök lägre blodtryck? Man tror att vitlök faktiskt kan sänka blodtrycket eftersom det minskar spasmer som förekommer i de små artärerna. Det saktar också pulsen och ändrar hjärtats rytm. Dessutom kan vitlök lindra gas i mag-tarmkanalen, domningar, yrsel och andnöd. Således, har vitlök använts som ett naturläkemedel som en effektiv metod för behandling av olika hälsoproblem undan bildar hypertoni, inklusive infektion, inflammation och hjärtsjukdomar.

Dessutom har forskning funnit att det finns tre kemikalier som finns i vitlök som är exceptionellt bra på att behandla högt blodtryck. Dessa kemikalier är alliin, alliinas och allicin, och är särskilt effektivt för att förbättra blodcirkulationen.

Hur kan du lägga vitlök till din dagliga kost för att hantera ditt blodtryck? Följande är två rekommendationer:

Ett. Ät färsk rå vitlöksklyftor – du kan äta en enda rå vitlöksklyfta per dag med en måltid eller av sig självt. Du behöver inte äta en exceptionellt stor kryddnejlika, bör en liten en räcker. Bara se till att kryddnejlika är färska, så torkad vitlök inte längre innehåller de egenskaper som är bra för hälsan.

2. Ta vitlök kosttillskott i kapselform – Detta är ofta den bästa metoden, eftersom de flesta människor inte tycker om att tugga på en rå bit vitlök. Herbalists rekommenderar tar 300mgs av kosttillskott vitlök kapsel tre gånger dagligen (dvs 3 kapslar per dag). Obs: Var noga med att läsa instruktionerna på baksidan av kosttillskott innan du tar dem.

Om du väljer att ta vitlök kosttillskott, tänk på att du bara ska göra det under överinseende av en hälso-utövare. Anledningen är att vitlök kan förtunna blodet och kan interagera med andra läkemedel och kosttillskott som är föreskrivna för blodförtunnande såsom Trental (pentoxifyllin) och Waran (warfarin), aspirin, Gingko, och vitamin E. Dessutom är det ofta rekommenderas att de som kommer att genomgå operation ska sluta ta vitlök som behandling några veckor före och efter operationen.

Om du tror att vitlök är ett botemedel du skulle vilja prova som behandling för att hantera ditt höga blodtryck, bör du tala med din läkare först för rekommendationer.