exakt när du ska skaffa dig medgav i en Heart Institute i Indien

Enligt de siffror som finns på Internet, fler och fler människor i Indien nu inför risken för hjärtinfarkt. Överdriven användning av snabbmat och brist på ordentlig motion lägger till siffrorna för hjärt-attacker. Och det är här, man behöver utbilda honom / henne om symptom på hjärt-attacker för att söka medicinsk hjälp i tid.

Symtom i korthet: Man kan kolla in de mest vanliga symtomen med någon ledande sjukhus Delhi.

• Smärta eller obehag i mitten av bröstet
• Obehag i ena eller båda armarna, hals, rygg, käken eller magen
• Andnöd
• kallsvettning, illamående och yrsel

Det finns gott om bra information tillgänglig på Internet för den som vill veta om hjärtsjukdomar och effektiva åtgärder för att förhindra dem. Här är några av de mest effektiva åtgärder man kan vidta för att förebygga allvarliga hjärtsjukdomar.

Håll dig till en Walking-Program: Ingenting är bättre än att hålla sig till en “Walking-program” för att hålla sig borta från hjärtproblem. En vanlig promenad är viktigt för ett hjärta hälsa och en hälsosam livsstil. Så, bara bestäm dig och komma med ett regelbundet träningsprogram.

Känna din hjärta: Det är verkligen viktigt att veta hur det mänskliga hjärtat fungerar. Också ha en rimlig kunskap om de vanligaste symtomen på hjärt-attacker och andra relaterade sjukdomar. Man kan få alla dessa uppgifter från alla ledande Heart Institute i Indien.

Förutom de ovannämnda stegen, är en balanserad kost är också mycket viktigt för ett friskt hjärta. Även om någon ser något av ovanstående symptom, han / hon bör omedelbart kräva ett sjukhus Delhi. Man ska inte känna sig generad slå larm. Man bör också ha ett nödnummer av ett välutrustat Heart Institute i Indien för att motta behandling i tid.