erkänner styrkan i siffror

Slåss bröstcancer kan vara mer hanterbara när du har stöd och uppmuntran av vänner och familj. Co-överlevande vet bröstcancer drabbar alla. “Folk ska inte behöva möta en livshotande sjukdom ensamma”, säger Susan Brown, RN, en hälsoutbildning chef på Susan G. Komen bröstcancer. “Styrka är i siffror.”

Den Komen Co-Survivor Program erkänner, utbildar och ger familjemedlemmar, vänner och vårdgivare för överlevt bröstcancer. “Det är dessa människor som är där för överlevt bröstcancer genom diagnos, behandling och därefter,” Brown sade.

Även om stiftelsen uppfyller co-efterlevandepension behov genom att tillhandahålla information om utbildning och praktiska tips, gör att programmet även co-överlevande att hjälpa varandra genom att dela med support, tips och råd på nätet. Sajten erbjuder dessa förslag baserat på co-efterlevande tidigare erfarenheter.

hur att vara en effektiv

bröstcancer co-överlevare:

• “När min nära vän fick diagnosen igen efter fem år, samlade jag alla våra medarbetare och vi vände hennes lilla bakgård till en helande trädgård … Vi gav henne en anledning att gå ut och njuta av att titta på fåglar och blommor.” -Sandy, co-överlevande

• “Vår kvinnans klubb ville hjälpa ge tröst till cancerpatienter, så vi började göra Breast Kuddar Cancer Comfort … Hittills har vi gjort cirka 350 kuddar.” -Jeanne, co-överlevande

• “När min moster fick diagnosen, postade vi ett blad till varje familjemedlem och alla lagt sina handavtryck i färg på arket, tillsammans med ett kort meddelande och deras namn En person gjorde plåten till ett täcke..” – Kelly, co -överlevare

• “Jag hjälpte min vän att gå igenom kirurgi och cellgifter genom att katalogisera alla slags anteckningar och gåvor av mat och andra godsaker hon fick. Jag skapade ett helt system index kort med namn och adresser med gåvan / omtänksamhet noteras på varje kort och sedan skapade alla den tackkort för henne att signera och skicka. “-Jeanie, co-överlevare

• “Jag tog över förvaltningen av räkningar och papper försäkring så hon inte behövde se allt och oro. Inte behöva ta itu med att stress tillät henne mer tid att koppla av, ta en tupplur, prata med barnen, eller göra något annat att hjälpa refresh. “-Robert, co-överlevare