dr. rose Windale

Transcendental meditaion är en meditationsteknik som är effektiv och enkel att lära sig. Om du söker tillflykt från stojet och stimmet i evigt ringande mobiltelefoner, ändlösa bilköer och disgruntling skrikande barn, kunde transcendental meditation vara bra att tillflykt du söker efter. Det är en fridfull flykt från galenskap i vardagen. I den medicinska arenan, och i olika miljöer såsom skola, i hemmet och på arbetsplatsen, är transcendental meditation nu praktiseras. I själva verket, för att motverka stress och ångest, läkare och läkare rekommenderar nu transcendental meditation. Det transcendentala meditationsteknik introducerades av Maharishi Mahesh Yogi 1958.

Maharishi Mahesh Yogi har utbildat 40.000 personer att bli lärare i transcendental meditation medan han skrev flera böcker, genomförda föreläsningar och omfattande gjort turnéer över hela världen sedan dess att propagera denna meditationsteknik. Du kanske undrar-Vad är transcendental meditation? Hur skiljer det sig från andra former av meditation? I ett ärende eller ögonblick, kan du lära dig transcendental meditation. Allt du behöver är rätt fokus och engagemang. Detta är vad som gör transcendental meditation så tilltalande – det är lätt och okomplicerat att öva. Transcendental meditation bör ske i en lugn och avslappnad miljö, en med minimala eller inga distraktioner alls.

Din kropp glider in i en djup och lugn tillstånd av avslappning, men din vakenhet och klarhet i sinnet fortfarande upprätthålls under transcendental meditation session. Inledningsvis måste du välja något att fokusera din koncentration på – en bild eller ett ord som kan vara av religiös eller kulturell betydelse för dig. Något som är djupt meningsfullt för dig. När du spelar upp den här symbolen och om igen, kommer din kropp sjunka sedan i ett tillstånd av frid som går djupare och djupare. Hela förfarandet kan pågå från 10 minuter till ca 1 timme. Omfattande reasearch och studier har gjorts på transcendental meditation mer än någon annan meditation metod.

I undersökningar som utförts av International Journal of Neuroscience, kan transcendental meditation vända faktiskt åldrandet. De som praktiserade TM befanns vara 12 år efter i biologisk ålder än deras kronologiska ålder. Under transcendental meditation, faller hjärnan i ett tillstånd som liknar sömn och djup avslappning, dvs Theta hjärnan våg mönster. Detta tillstånd förs sedan in i vaket tillstånd. Mental fokus och förståelse, är kreativitet och retention förbättras. Ålder och stressrelaterade tillstånd som högt blodtryck, sömnlöshet, deprimerad cerebralt blodflöde och minskad synskärpa också lindras. Transcendental meditation har sina rötter från hinduismen, men det är tillämpligt i alla kulturella sammanhang.

Oavsett religiös tillhörighet, har så många människor valt att lära sig transcendental meditation. Eleverna i denna meditationsteknik uppmuntras att koncentrera sig på bilder som har personlig och betydande värde för dem. Till exempel kan en agnostiker välja att fokusera på en solnedgång eller en vacker äng eller månen eller någon symbol från naturen, eller en rabbin kan välja att fokusera på en symbol som har sina rötter på judendomen, liksom vem som helst med sin egen religiösa övertygelser kan göra detsamma. Det fina med denna meditationsteknik är att det är öppet för vem som helst så länge man är en ivrig sökare.