aluminium och Alzheimers sjukdom

Stora mängder av aluminium finns vanligen i hjärnan hos en patient med Alzheimers. Detta har lett andra att tro att sjukdomen orsakas av med tinor aluminium matlagning och kastruller eller intag oralt antacida eller antiperspiranter som innehåller aluminium.

Det är en fin tanke, men en utan vetenskaplig grund. Professor Luigi Amaducci av Avdelningen för Neurologiska & psykiatriska vetenskaper vid universitetet i Florens sa andra patienter med Alzheimers inte har aluminium plack i hjärnan som utesluter denna metall som orsak till sjukdomen.

“Det har funnits en viss oro under de senaste åren som dietary aluminium kan leda till Alzheimers sjukdom eller senil demens hos äldre personer. Denna oro härrör från det faktum att högre nivåer av aluminium finns i hjärnvävnad av människor som dör av Alzheimers sjukdom än i hjärnvävnad från människor som dör av andra orsaker, “enligt Dr Myron Winick, chef för Institutet för Human Nutrition, Columbia University College of Physicians och kirurger i The Columbia Encyclopedia of Nutrition.

“Det är nu allmänt överens om att aluminium insättningar i hjärnan är förmodligen inte en orsak till sjukdomen, utan snarare en konsekvens av det. Det är känt att celler dör i specifika regioner i hjärnan hos Alzheimer-patienter, och aluminium förmodligen får deponeras på skräp kvar efter en cell dör. Aluminium är relativt rikligt i jordskorpan och är spridda över hela världen, “Winick sagt.

“Halterna av aluminium i grundvatten och dricksvatten är extremt hög i vissa regioner i världen, men det finns ingen större förekomst av Alzheimers sjukdom bland de boende i dessa områden,” Winick läggas.

Slutresultatet av Alzheimers sjukdom är döden. Med tiden fortskrider mental försämring till den grad att patienten är sängliggande och oförmögen att ta hand om sig själv. Många dör av undernäring eller infektion. Detta kan ske ett år efter att få sjukdomen.

“Kursen av sjukdomen, vilket så småningom kan leda till försämring av resten av nervsystemet och andra delar av kroppen och förlust av kontroll över blåsan och tarmarna, kan variera från ett till 20 år. Det kan minska den förväntade livslängden med bidra till döds från en annan orsak, såsom lunginflammation eller hjärtsvikt, njursvikt, “sade redaktörerna på Consumer Guide familj Hälsa och sjukvård Guide.

“Denna förödande sjukdom bidrar en enorm känslomässig och fysisk belastning på andra familjemedlemmar, och när tillträde till ett vårdhem eller någon annan sådan anläggning blir nödvändig, eftersom det ofta gör, är sorg i familjen ofta av skuldkänslor,” avslöjade Dr Isadore Rosenfeld i New York Hospital – Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i den bästa behandlingen.

Vilka andra typer av demens? För svaret på den frågan, läs den femte delen i denna serie. För att förbättra ditt minne och stöd friska hjärnans funktion, ta Neurovar.