vikten av stamceller från navelsträngsblod

Vikten av stamceller från navelsträngsblod har verkligen vuxit under åren som stamcellsterapi har börjat utveckla.
Denna utveckling har fått hjälp av senaste undersökningar som visade att de celler som kommer från ett organ i människokroppen faktiskt kan resa till en annan orgel och omvandla sig till cellen från denna orgel. Detta innebär att när stimuleras på rätt sätt, kan navelsträngsblod stamceller förvandlas till celler som muskelceller, leverceller och många fler.

Denna intressanta process eller snarare fenomen kallas plasticitet och har visats genom olika undersökningar på möss, råttor och även människor.
Det verkar verkligen att möjligheterna med stamceller och de behandlingar och terapier som skulle komma från det är oändliga.

De genombrott har drivit människor att börja tänka på att använda en privat bank stamceller eller privat navelsträngsblod bank för att lagra navelsträngen blodstamceller för sina barn för eventuell framtida användning. Om tryggt och naturligtvis rätt förvaring, dessa navelsträngsblod celler har många möjliga användningsområden i framtiden i områden som inte är kända för oss ännu men som skulle kunna rädda många liv.
Studier har genomförts och bekräftar att även ett prov som har lagrats i tjugo sju år är fortfarande livskraftig.

Om du har ingen aning om vad en stamcell är, kan en påminnelse vara bra. En stamcell är en speciell cell som faktiskt har förmågan att dela sig och föröka sig på obestämd tid. Det har visat sig att mycket goda stamceller återfinns på platser som benmärgen och navelsträngsblod, och det är därför du ofta örat av navelsträngsblod lagring och uppsamling.

Om intresserad av stamceller lagring för dina kommande barn, är det viktigt att titta noga för en stamcell bank eller navelsträngsblod bank. Eftersom detta område har utvecklat ett stort intresse under de senaste åren har vi sett att antalet stamcellsbanker växer. Vad brukar hända med en sådan bank är att de kommer att skicka dig ett paket att hämta navelsträngsblod vid födseln av barnet. Personalen på sjukhuset eller privat klinik du går till kommer att kunna göra det för dig förstås.

Som forskningen går, borde fler potentiella stamcellsterapi framkommit och utvecklas.