vad är effekterna av typ 2-diabetes

Vilka är effekterna av typ 2-diabetes? När det gäller skador på kroppen, exakt samma som typ 1-diabetes. Som blodsockernivån förblir förhöjd under en längre period, kommer din kropp att drabbas hårt. Denna lista är på intet sätt uttömmande men dessa är några av de största problemen som är förknippade med typ 2-diabetes.

Dålig cirkulation, speciellt i händer och fötter, leder detta till dålig läkning
och slutligen i extrema fall kallbrand och amputationer

Ögonskador som kan och leder till blindhet

Kardiovaskulär skada som leder till hjärtproblem och stroke

Njurskador på grund av höga nivåer av socker

Dessa är bara några av de mer allvarliga effekterna av typ 2-diabetes, men listan kan göras lång. Högt blodsocker är som syra flyter genom systemet, förstöra allt det kommer i kontakt med. Inte bara det, men chanserna är, om du är typ 2 diabetiker eller pre diabetiker då dina insulinnivåer kommer att höjas också, för att över kompensera för dålig insulinkänslighet från dina bodyscellerna. Höga insulinnivåer kan orsaka skador också så det är verkligen viktigt att om du är osäker om din nuvarande hälsotillstånd, du får blodsockernivån kontrolleras av en fackman.

Det finns en anledning till varför den mänskliga kroppen utvecklats med ett blodsocker styrsystem. Naturen måste ha känt i förväg, precis hur skadligt högt blodsocker kan vara.

Effekterna av typ 2-diabetes är långsamma och tysta, kan du ha höjt blodsocker för år och inte ens vet det.