reiki japansk teknik som ger andlig healing

Jake arbetat som finansiell konsult hos ett av de 10 bästa aktiemäklare i landet. Detta innebar att vakna upp tidigt varje morgon och kommer hem sent på natten bara för att analysera en rapport innan de ger ett gott råd.

Arbetet var mycket utmanande och det verkställande kommer bara få 3 till 4 timmars sömn varje natt. Eftersom kroppen behöver vila, rådde en vän Jake att ta en klass på stressreducering och avslappning som kallas Reiki.

Reiki är en gammal japansk teknik som ger andlig healing. Det görs genom att sitta på sina händer och göra den personen tror att det är denna “livskraft”, som är mycket likt “Chi” i kinesisk kultur som flödar i hela kroppen.

Många tror att om denna energi är låg, det finns en stor chans man kommer att bli sjuk medan de som är höga kommer alltid att vara frisk och lycklig.

Ordet Reiki kommer från två ord. Den första delen “Rei” betyder Guds vishet medan “Ki” betyder energi. När dessa två kombineras, det står för en “andlig guide för livsenergi.

Reiki är inte så svårt att lära sig eftersom det har visat sig vara en enkel och säker metod som kommer att ge den personen andlig healing och självförbättring. Detta börjar oftast när befälhavaren erbjuder detta till en elev. Processen hur detta är skänkt kallas initiering.

Vissa personer som har passerat genom initiering har hävdat att känna en plötslig förändring sker inuti. Detta beror på att processen inte bara påverkar sinnet utan hela kroppen.

När detta vidare till en student, kommer Reiki kvar som en del av personens liv. Denna hjälp den enskilde har en ökad mängd fysisk energi, klarhet i sinnet att lösa personliga problem, ökad psykisk aktivitet och en upphöjd nivå av medvetande.

Processen för initiering kan göras en gång, men människor som vill känna det igen kan gå tillbaka likt hur en person kommer att behöva genomgå en repetitionskurs för att minnas denna gåva som har gått i arv.

Det finns 4 nivåer i Reiki och varje steg personen tar är en annan som kan göra vända den studerande till en master.

Här är de vanliga metoder som måste göras innan de genomgick en annan initiering.

Ett. Den enskilde måste inte äta fisk, fågel eller fisk för de kommande tre dagarna. Personen får inte heller konsumenterna annat än vatten eller juice innan ceremonin.

2. Personen måste tillbringa mycket tid i meditation eller i lugna promenader istället för att stanna hemma och titta på tv. Under denna tid måste studenten släppa alla negativa spänningar som ilska, hat, svartsjuka eller oro för att förbereda sig för att låta den positiva energi i.

Vem som helst kan lära sig Reiki. Denna teknik kan vara andlig i naturen men är inte en religion som vissa kan uppfatta. Personen behöver inte tro på någon dogm, men kan använda lärdomarna att komma närmare den religion som man tror i.

De som vill lära sig kommer bara att anmäla sig till en klass som vanligtvis händer under helgen. När detta förs vidare av befälhavaren, kan den personen få upp och även vidarebefordra detta till andra eftersom alla kan dra nytta av de metoder för Reiki.