min berättelse om diabetes och choklad

År 2001 blev jag uppsagd en teknisk jobb efter 25 års tjänstgöring. Kort efter det, fick jag diagnosen typ II diabetes. Med inget arbete inom teknikområdet för en åldrande ingenjör med två tonåriga barn, tog jag ett jobb som säljer dörr-till-dörr tidningsprenumerationer. Jobbet innebar mycket promenader, och det skadade brosket i mitt högra knä.

I februari 2008 ville min läkare att sätta mig på insulin. Min typ II diabetes framskrider. Jag bad honom att låta mig ha tre mer månader att reda ut min kost och bo utanför insulin. Han gick motvilligt, men gjorde det klart att det skulle ingen roll … att jag inte skulle kunna få mina glukosvärden i schack.

Jag minskat drastiskt de kolhydrater i min diet. Jag gjorde ganska bra, men mina glukosvärden var fortfarande högre än jag ville. Sedan förlorade jag min sjukförsäkring från deltid jobb jag haft, så jag fick inte tillbaka till läkaren för min tre-månaders checkup.

I mars, gick jag för att hjälpa en vän ut genom att köra en monter för henne på Traders World loppmarknad.

Även med strikt no-carb diet, mina glukos siffror kommer inte ner så mycket som jag hade hoppats.

Jag träffade Naomi Webb utanför en monter på Traders värld en dag i september. Jag hade märkt det? Säg hej om du gillar choklad? knappen, så jag frågade henne om det. När hon erbjöd mig en bit choklad, sa jag till henne att jag var diabetiker. Hon förklarade om hälsosam choklad och att det var diabetiker säkert. Jag försökte och älskade smaken av choklad. Hon bjöd in mig till en provsmakning. Vid provsmakning, hade jag flera stycken av hälsosam choklad, och köpte tjugo stycken av Power torg.

Nästa dag, när jag kom till jobbet, insåg jag plötsligt att jag kände mig bättre än jag hade under en lång tid. Jag var i ett riktigt bra humör för första gången sedan min teknik uppsägningar. Och gjorde mitt knä ont inte alls! Inte dåligt resultat för bara en dag på choklad!

I november fick jag ett jobb som hade fördelar och planerat ett möte med min läkare i december. Med semester, jag har svårt att hålla sig till min nu låg-carb diet. Min blodsockermätare sa att mina nivåer kördes mellan 150 och 200, och höll på att öka efter Thanksgiving. Jag dreading min tid hos min läkare, säker på att han skulle insistera på att sätta mig på insulin.

Samma dag som jag var att få mitt blod arbete för min läkare? S utnämning, var min glukosvärde 219. En vecka senare, när jag gick till min fruktade utnämning, chockade min läkare mig. Han nämnde inte ens insulin. Han berättade för mig att min glukosvärde var ner från 300 i februari till just 139 nu (jag antar att min blodsockermätare inte fungerar). Och hade min a1c sjunkit från 10 till 7,6. Mitt kolesterol hade sjunkit från 360 till 184. Och, mest otroligt, hade min triglycerider sjunkit från över 2400 till nästan 500! Det var den lägsta de hade varit under de senaste 15 åren! Jag hade tagit den hälsosamma chokladen för drygt två månader när jag fick mitt blod arbete. Jag är övertygad om att chokladen spelat en viktig roll för att förbättra mina nummer blod arbete. Jag hoppas att jag kan komma till den punkt att jag inte skulle behöva medicinering alls.