mesoteliom medellivslängden-vad som bestämmer den

Medicinsk vetenskap har försökt att öka den förväntade livslängden för mesoteliom patienter i årtionden. Eftersom det för närvarande inte känd definitiv botemedel för mesoteliom, målet för närvarande tillgängliga intensiv behandling för mesoteliom patienter är att hjälpa förlänga deras livslängd eller förbättra patientens totala livskvalitet.

Vilka är de faktorer som avgör en mesoteliom patientens förväntade livslängd?

Denna typ av cancer är en sällsynt cancer orsakad av asbestexponering. Den förväntade livslängden för en mesoteliom patienten påverkas av många faktorer, bland annat:

• latensperiod – De asbestfibrer som orsakar mesoteliom över tiden kan ligga vilande i kroppen i upp till 50 år innan orsaka någon betydande symptom eller tecken på patienten. Denna långa period av latens resulterar ofta i en sen diagnos. Merparten av tiden diagnosen görs inte förrän tumören har nått ett framskridet stadium, vilket gör mesoteliom behandling är svårt och ibland ineffektivt. Mesoteliom patienter diagnostiseras i senare skeden kommer vanligtvis får palliativ behandling snarare än botande, som tjänar till att göra patienten mer bekväm och öka deras livskvalitet snarare än att bota sjukdomen.

• Ålder vid tidpunkten för diagnos-Forskning har visat att den genomsnittliga åldern för en mesoteliom patient 60. Om själva verket mer än 75 procent av mesoteliom fall diagnostiseras i USA förekommer hos män 55 år eller äldre. Men vissa forskare tror att medelåldern sjunker på grund av tillströmningen av ärenden från sekundär exponering. När en äldre person utvecklar mesoteliom cancer, förekomsten av andra hälso-åldersrelaterade problem kan leda till vissa problem under behandling som deras behandling kan kräva ändringar. Dessa kan omfatta hjärtsjukdomar, ytterligare krämpor lunga, och högt blodtryck. Hög ålder och förekomst av andra sjukdomar kan avsevärt påverka och minska patientens livslängd.

• Den typ av mesoteliom – Det finns tre vanliga typer av mesoteliom som mesoteliom offer brukar utvecklas. Den vanligaste formen är pleuramesoteliom, som påverkar slemhinnan i lungorna. Andra former av sjukdomen inkluderar peritoneal och perikardiell mesoteliom, som påverkar slemhinnan i magen och hjärtat. Eftersom pleuramesoteliom påverkar mest mesoteliom patienter, är mer kunskap och forskning om denna form av cancer tillgänglig för att utnyttja när man beskriver en behandlingsplan, vilket ofta gör livslängden för pleuramesoteliom patienter längre.

• Rökning – Rökning minskar avsevärt livslängden hos personer som diagnostiserats med mesoteliom. Någon diagnosen mesoteliom borde sluta röka omedelbart.

förbättra livslängden

De tillägnad forska mesoteliom testar ständigt nya sätt att förbättra den förväntade livslängden för patienter med sjukdomen. Detta sker främst genom kliniska prövningar, som testar nya läkemedel och behandlingar. Många lovande alternativ till traditionella behandlingar har utvecklats från kliniska prövningar och patienter ofta gynnas av att delta. Tester för tidig upptäckt av mesoteliom utvecklas också, vilket kan leda till mer effektiv behandling av sjukdomen.

Den förväntade livslängden för mesoteliom patienter kan också påverkas av behandlingen. Mesoteliom patienter kan välja att genomgå behandling för att bekämpa sjukdomen, ta bort cancer och döda cancerceller. En läkare kommer att göra behandlingsrekommendationer baseras på en rad faktorer. Kirurgi, kemoterapi och strålbehandling är de vanligaste mesoteliom behandlingsalternativ för patienter.