mesoteliom behandling vid avancerad malignt mesoteliom

Mesoteliom behandling och behandling alternativ för avancerad malignt mesoteliom är inte begränsade till kirurgi och kemoterapi. Ökad medvetenhet om mesoteliom och andra asbestrelaterade orsakade sjukdomar har lett till en ökning på medicinsk forskning för att bota och kontrollera asbest-orsakade cancer och tillhörande asbest hjärt-och luftvägssjukdomar. Även om kemoterapi och kirurgi är de vanligaste formerna av behandling, som deltar i kliniska prövningar kan ge dig alternativ mesoteliom behandling.

Kanske den vanligaste kliniska prövningar och mesoteliom behandlingsalternativ för avancerad malignt mesoteliom involvera kemoterapi och läkemedelskombinationer. Läkemedel ger en medicinsk fördel av sig själva, och de kan ge en annan fördel i kombination med andra droger – en kemisk reaktion som producerar en tredjedel resultat. Avancerade malignt mesoteliom kliniska studier med Cisplatin, nu ofta används med kemoterapi, visade Cisplatin sig vara effektiva. Mesoteliom kliniska prövningar med Gemcitabin bevisade Gemcitabin sig vara ineffektiv. Men mesoteliom kliniska prövningar med cisplatin och gemcitabin tillsammans visar sig vara ännu mer lovande. Att hitta rätt kombinationer av läkemedel för att bromsa tumörens tillväxt och bidra till förbättrad smärtlindring är en av de snabbaste vägarna till utbredd tillgång till nya alternativ mesoteliom behandling.

Anti-angiogen terapi är en biologisk terapi baserat på störa blodkärlen att cancern behöver för att överleva. Avancerad malignt mesoteliom patienter har en högre vascular endothelial growth factor än patienter med andra cancerformer. Antiangiogena terapier fokuserar på kroppens naturliga ämnen som påverkar mesoteliom cancer tillväxt, inklusive användning av läkemedel framställda av dessa ämnen för att hämma faktorer cancertillväxt.

Immunterapi är också klassificerad som en biologisk terapi. Immunterapi, som namnet antyder, inriktat på att bygga immunitet till cancercellerna. Immunterapi kan innebära vacciner, och i fall av mesoteliom, dessa kan komma att injiceras i pleura regionen. IL-2 görs naturligt av kroppen, och kliniska studier har visat sin framgång på att behandla mesoteliom i ett tidigt skede, mesoteliom stadier ett och två, men inte effektivt vid behandling av avancerad malignt mesoteliom.

Fotodynamisk terapi har fått ökad uppmärksamhet i många medicinska områden för olika behandlingsalternativ, inklusive mesoteliom behandling. Fotodynamisk terapi använder ljus och värme för att döda cancerceller. Tyvärr har kliniska försök inte varit framgångsrika med avancerade mesoteliom patienter, eller patienter i mesoteliom patienter i steg ett och två. Det har varit framgångsrik vid behandling av andra cancerformer.

Genterapi, även kallad molekylär terapi, är en spännande och relativt nytt forskningsområde som appliceras till mesoteliom behandling. Onkogener bidrar till den snabba spridningen av cancercellerna och tumörsuppressorgener stoppar celler från att sprida sig. Den medicinska premissen är att ersätta de gener i cancerceller med friska gener. Genterapi är också en biologisk terapi och undersöker med hjälp av kroppens naturliga ämnen för att behandla mesoteliom stadier.

Mesoteliom behandling vid avancerad malignt mesoteliom är långsamt att hitta nya alternativ mesoteliom behandling. Det tar år att utvärdera den kliniska betydelsen av en klinisk prövning och medicinsk forskning för att bevisa att en mesoteliom behandlingsalternativ är en lovande och lönsamt alternativ. Grundlig medicinsk forskning på mesoteliom behandling bidrar till säkra medicinska behandlingsalternativ är allmänt tillgänglig för allmänheten. Mesoteliom i någon av dess stadier är farligt, men med forskare som arbetar tillsammans, kommer mesoteliom behandlingsalternativ bli säkrare och mesoteliom forskning kommer someday hitta ett botemedel.