du upplever ett symtom panikattack reda på vad man ska leta efter och var man kan hitta help_

Ibland vi kan övervinnas genom ångest väldigt snabbt, och det kan vara så intensiv att det är bäst beskrivs som en panikattack. Vi möter alla en situation där vi känner en viss oro, som talar offentligt, går till en plats som vi inte känner till, gå genom en mörk gränd, bara för att nämna några. Reaktionen att vi måste denna oro kan vara mild eller det kan vara allvarligare. Svettningar, känsla illamående, har haft en ökad hjärtfrekvens, yrsel, kalla frossa eller värmevallningar, synförändringar (ser fläckar) alla symptom på ett angrepp. En racing hjärtslag är förmodligen den mest rapporterade panikattack symptom.

Även en panikattack symptom kan vara obehagligt, oftast är det inte farligt. Ett exempel – att hjärtat slår snabbare när du känner panik eller ångest är kroppens sätt att få blod till musklerna i ben och armar för att förbereda dig för “flykt” reaktion så att du kan springa ifrån en farlig situation. Detta är en av mekanismerna i “kamp, ??flykt eller frysa”. När vi känner extrem ångest eller en panikattack, vår hjärna automatiskt orsakar förändringar i våra kroppar som ökar vår förmåga att försvara sig mot en situation (“kamp”), komma bort från fara (“flykt”) eller fortfarande tillräckligt för att undvika att bli upptäckt av en källa till fara (“frysa”).

En allvarlig attack kommer att få dig att känna en sådan skräck och rädsla för att du kommer att tycka att du antingen har ett nervöst sammanbrott eller du kommer att dö. Du kan känna dig yr och eventuellt förlora medvetandet. Din syn kan påverkas, kan du se fläckar, kan du känna dig väldigt känslosam och har svårt att koncentrera sig. Tillståndet kan vara mycket skrämmande, och ibland inträffar efter varandra så att du kommer att drabbas av upprepade attacker som som kan pågå mellan två minuter och en timme.

Konstanta panikattacker kan leda till fobier, med andra ord, om du lider av en attack medan du kör, kan detta leda till en rädsla för att köra vilket kan leda till betydligt allvarligare konsekvenser. Om du pendlar till arbetet genom att köra och inte längre är att sätta sig bakom ratten, kan du bli tvungen att sluta det jobbet och ta en lägre betalar en som du inte behöver köra till. Ibland attacker orsakas av ekonomisk stress. Du befinner dig sitta ner vid bordet en kväll tittar på din ekonomi och du inser att du inte har tillräckligt för att täcka räkningarna för månaden. Ekonomi kan vara en stor stressfaktor och om du är benägna att panikattacker, kan de vara en ledande orsak.

Om du upplever ett symptom panikattack, det finns ett brett utbud av hjälp och behandlingar. Du kan behöva se din läkare för att få en remiss till psykiatrisk rådgivning. Vissa mediciner som kallas betablockerare kan lindra attackerna, men de är bara en tillfällig krycka. Det finns också många avslappningsövningar och drogfria lösningar som finns tillgängliga, behöver du bara utforska dina alternativ och hålla ett öppet sinne. Det viktigaste steget är att inse att du behöver lite hjälp och sedan hitta lämpliga resurser.