diabetes sjukdom – ett brännande problem i vårt mänskliga society_

Diabetes är av två typer de är diabetes mellitus och diabetes insipidus. Diabetes är en ämnesomsättningssjukdom som orsakas av otillräcklig produktion av insulin som produceras av körtel som kallas bukspottkörteln. Anti diuretiska hormonet är insulin ansvarig för absorption av glukos in i cellerna för att generera energi, om produktionen av insulin är mindre, kommer energin att vara låg och så diabetespatienter befinns vara tråkig och sömnig. Defekter som orsakas på grund av brist på insulin är mindre syntes av insulin från betacellerna. Låt oss nu studera om vilka typer av diabetes.

Typer av diabetes mellitus är
Ett. insulinberoende typ.
2. icke-insulinberoende.

Skäl och orsaker till diabetes – Diabetes är främst orsakas på grund av olika orsaker såsom virusinfektion som skadar bukspottkörteln orsakar brist på insulin, fetma (viktig orsak) som leder till utveckling av icke-insulinberoende diabetes.

symtom:
Polyurea – utsöndring av berörd mängd urin.
Polydipsi – överdriven törst leder till ökad förbrukning av vatten.
Polyfagi – överdriven aptit leder till ökning av ta av maten. Trots mer än att äta, förlorar diabetespatient vikt.

viktigt diabetes q och en

Hur mycket vikt ska jag förlora varje vecka?
Besöksförbud din viktminskning till 1/2 till 1 pund i veckan kommer att hålla din kropp frisk och perfekt, och njut av din favorit mat i liten mängd. Detta är nyckeln för dig att gå ner i vikt långsamt och stadigt.

Hur kan jag minska fettet i min kost?
Här är några grundläggande tips, dels ser en dietist för mer råd. Undvik stekt grejer oss välja fettfria eller fettsnåla alternativ såsom inget fett eller 1% mjölk eller ost med låg fet mat och mindre kolesterol livsmedel.

Varför hjälper banta min diabetes?
Sänkning vilja Insulinresistens tillåter naturliga insulin för att sänka blodsockret i kroppen. Det andra detta kommer att förbättra blodtryck och öka fett som föreligger i blodet. Personer som lider av diabetes kommer (oftast) blir offer för hjärt-kärlsjukdomar. Att minska fett närvarande i blodet och blodtryck minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar.