de olika typer av hjärtsjukdomar

När du nämner hjärtsjukdom, oftast du tänker på det som ett enda tillstånd, men det finns faktiskt en hel del olika typer av hjärtsjukdomar som du kan utveckla. Så vad olika typer av hjärtsjukdomar är det och hur kan du säga vilken typ du kan ha?

känna till olika typer av hjärtsjukdomar

Hjärtsjukdom hänvisar vanligen till alla olika delar av hjärtat. Det kan vara ett problem att göra med hjärtan ventiler, hjärtats foder eller ens hjärtats muskler. Generellt varenda del av hjärtat kan påverkas och varje del hänvisar till en annan typ av hjärtsjukdom.

Några av de olika typer av hjärtsjukdomar är:

* Kranskärlssjukdom

Detta är i särklass en av de vanligaste typerna av hjärtsjukdom och det är en av de största mördarna i Amerika. Denna typ av sjukdom uppstår när hjärtat inte får tillräckligt med blod i den och därför inte får tillräckligt med syre för att pumpa blodet tillbaka runt kroppen. Det skrämmande om kranskärlssjukdom är att det kan inträffa utan förvarning tecken och det kan ibland, i svåra fall leda till döden. Andra symptom på villkoret inkluderar en möjlig hjärtinfarkt och kärlkramp.

* Endokardit

Endokardit är i grunden en sjukdom i hjärtklaffarna och det förekommer i endokardiet som är ett membran som linjer insidan av hjärtats ventiler. Sjukdomen orsakas av en infektion av bakterier brukar och när smittade kirurgi behövs vanligtvis.

* Högt blodtryck

Inte många inser att högt blodtryck är faktiskt en hjärtsjukdom. Det är i allmänhet ett tillstånd som orsakas av tryck på kärlväggarna och det får hjärtat att slå hårdare och snabbare än den normalt skulle behöva. Det är möjligt för hjärtsvikt att utvecklas på grund av högt blodtryck och även ett aneurysm kan också förekomma.

* Hjärtsvikt

Detta tillstånd uppstår när hjärtat inte slår effektivt. Detta kan vara ner till hjärtat blir alltför svag eller det kan skadas och som kan orsaka en brist på kontroll över blodflödet. Denna brist på kontroll av blodflödet säkerställer då att muskler och vävnader inte får rätt mängd blod och syre som de behöver, och det kan då orsaka olika symtom. Ständigt trött och svullnad i olika delar av kroppen kan uppstå och om villkoret är särskilt allvarligt att det kan leda till en andnöd och mycket blek hud.