upptäcka diabetes och ta hand om det

En av de bästa sakerna du kan göra för din hälsa är att veta hur man upptäcker diabetes innan det blir ett ännu större problem i ditt liv genom att inte ta hand om det. Tro det eller ej det finns en hel del människor där ute som inte vet exakt vad diabetes är. Diabetes är en sjukdom som kännetecknas av hyperglykemi eller förhöjt blodglukos (blodsocker). När mängden socker i vårt blod rinner för lågt eller för högt är det ganska typiskt för någon att inte känna mycket väl. Diabetes är en term som vanligtvis används när man talar om en person som har en blodsockernivå som är genomgående hög. Miljontals amerikaner har diabetes, men de flesta av dem inte inser det. På lång sikt diabetes kan orsaka komplikationer beträffande njurarna, ögon, hjärta, nerver och blodkärl.

Det finns två typer av diabetes, typ 1 och typ 2. Typ 1-diabetes (insulinbrist) innebär att det inte är tillräckligt med insulin som produceras. Typ 2-diabetes (insulinresistens) uppstår när det finns massor av insulin som produceras, men cellerna i våra kroppar är mycket resistenta mot det agerande, vilket i sin tur gör att ditt blodsocker att ständigt vara hög.

De vanligaste symtomen på hyperglykemi, annars känd som diabetes, vore ofta hungrig, ofta törstig och ofta kissar. Bortsett från dessa symtom andra symtom som kan förekomma är trötthet, viktminskning, dimsyn, sår läker långsammare, muntorrhet, impotens, torr / kliande hud och återkommande infektioner.

Även om diabetes kan låta som en hemsk sjukdom som det kan vara lätt att leva med. Nyckeln till att göra det är att ta hand om dig själv. Många människor tar inte hand om sig själva eftersom de vägrar att erkänna att det är något fel med dem hälsa klokt. De kommer inte ens erkänna det för sig själva. Så, vad händer när de gör detta? De försöker att överleva utan att ta medicin (s) de behöver eller gör något i sitt liv för att hjälpa till att hålla sina kroppar friska. Gör inte det här. Det enda det kan leda till är en ohälsosam kropp, fysiskt och psykiskt, och eventuellt depression i det långa loppet.

Om du vill titta på ditt blodsocker, oavsett om du är diabetiker eller inte, det finns många saker du kan göra hemma. Köp en bildskärm blodsocker. Detta kan enkelt köpas på apoteket eller på nätet. Det finns webbplatser som kommer att berätta hur högt och eller lågt ditt blodsocker nivå bör vara, om din blodglucosebildskärmen bör komma med en bruksanvisning som tillhandahåller denna information också. En av de bästa sakerna en diabetiker kan göra är motion och äta ordentligt. Inte bara hjälper motion för att hålla kroppen i gott skick på utsidan men det hjälper på insidan också. Men om du är en diabetiker inte gör något som involverar styrketräning. Studier tyder på att detta kan påverka din blodsockernivå genom att öka den.

Om du vill lära dig mer om diabetes leta upp American Diabetes Association nätet.