du tror att du behöver vara en läkare för att identifiera symptom på diabetes. Tja, tänk again_

se vad som händer när ditt blodsocker höjer utom kontroll

De första symptomen på diabetes är anslutna med de direkta effekterna av höga glycemia nivåer. De två vanligaste typerna av diabetes har mycket analoga symtom. När blodsockernivån stiger högre än 160 mg / dL, glukos spill i urinen. När nivån av glukos i urinen stiger, njurarna släpper ytterligare vatten för att minska den stora mängden socker.

Eftersom njurarna genererar överdriven urin, diabetiker urinera stora volymer upprepade gånger (polyuri). Den oproportionerligt urinering skapar atypisk törst (polydipsi). Överdriven kalorier är borta i urinen, vilket gör att diabetiker att gå ner i vikt. För att balansera detta, personer med diabetes känner sig ofta alltför hungrig. Andra symptom på diabetes är suddig syn, sömnighet, orolig mage, och minskad uthållighet under träningen.

uppmärksamma: typ 1 diabetes symptom kan börja plötsligt

Hos personer som lider av typ 1-diabetes, symptomen börjar ofta plötsligt och spektakulärt. Den så kallade diabetisk ketoacidos kan snabbt utvecklas. Med inget insulin, kan de flesta celler inte använda den glukos som är närvarande i blodet. Celler kräver fortfarande energi för att överleva, så de växla till en back-up-mekanism för att skaffa energi. Fettceller börjar brytas ner, producera vissa ämnen som kallas ketoner. Ketoner leverera en del energi till celler utan dessutom gör blodet alltför surt (ketoacidos).

De tidiga symptomen på diabetes ketoacidos består av överdriven urinering och törst, viktminskning, illamående, kräkningar, trötthet och smärta i magen. Andningen tenderar att vända djupt och snabbt som kroppen försöker att korrigera blodets surhetsgrad. Andningen luktar nagellack remover, lukten av ketoner. Utan adekvat förvaltning, kan diabetisk ketoacidos kliva fram till koma och död, ibland inom inte många timmar.

typ 2-diabetes symptom – varning: de kanske inte är så självklart

Typ 2-diabetiker får inte visa några symptom i flera år tills de får diagnosen. Symptomen kan inte vara så uppenbart. Augmented urinering och törst är milda initialt och sakta men säkert förvärra under veckor eller månader. Ibland nära början stadier av diabetes, är blodsockernivån ovanligt lågt, ett tillstånd som kallas hypoglykemi. Förr eller senare, känner människor med hypoglykemi väldigt trött, kan bli uttorkad och är benägna att utveckla suddig syn.

Eftersom personer med typ 2-diabetes genererar någon insulin, inte ketoacidos inte vanligtvis utvecklas. Ändå, ibland blodsockernivåerna kan bli exceptionellt hög (över 1000 mg / dL). Sådana höga nivåer sker ofta som resultatet av vissa överlagrade stam, såsom ett droganvändning eller en infektion. När glycemia nivåerna blir mycket hög, kan diabetiker utveckla en hård uttorkning, vilket kan leda till mental förvirring, sömnighet, och krampanfall, ett slags koma.