vad är hjärnvågsstimulering

Binaural beats är de frekvenser som härrör från hjärnan som får stimuleras när det finns en skillnad i frekvenserna för tonen som hörs genom vänster öra och höger öra samtidigt. Den binaural beat som kommer från hjärnan kompenserar för skillnaden i de frekvenser som orsakas av musik som vi lyssnar. Denna metod för att stimulera binaural beat från hjärnan är känd som hjärnvågsstimulering. Tolka inte ordet “beats” för att vara några konstiga trummor eller de som vi hör i våra vanliga musik. Dessa beats är i huvudsak de som härrör från sinnet. Tonerna som vi hör är bara en yttre stimulans för att initiera stimulering. De toner som hörs för denna stimulering aktivitet främst mäts, flödande, långsamma och lugnande i naturen. Dessa toner är oftast en kombination av indisk traditionell musik som används i samband med vissa elektroniska syntar. Lärjungarna i denna disciplin som kallas hjärnvågsstimulering inte titta på det precis som en bit av vetenskap, men titta på är som en terapi. De tror att hjärnvågsstimulering har terapeutiska egenskaper och har potential att förebygga och bota många sjukdomar. I denna artikel kommer vi att titta inte på de sjukdomar som kan behandlas med hjärnvågsstimulering men titta på vad är de olika hjärnvågsstimulering vågor och historia med anknytning till hjärnvågsstimulering upptäckt.

Det är främst fyra typer av vågor som håller fluktuerande inuti vår hjärna. De är delta, theta, alfa och beta. Var och en av dessa vågor har sina olika syften och frekvenser. Om vi ??tittar på deltat vågen, är frekvensområdet huvudsak 0,1-3 Hz. Denna våg är associerad med ett tillstånd av djup och drömlös sömn. Theta vågor har en frekvens med 3 till 7 Hz och denna våg är associerad med dagdrömma, fantasi, inspiration, återkallar gamla minnen, kommer etc. Nästa alfa vågor som har en frekvens på 7 till 13 Hz och är vanligtvis förknippas med människor som är i ett tillstånd av avslappning, lugn, är etc. Meditation oftast ett tillstånd relaterat till alfa-vågor. Beta våg är den mest aktiva av vågorna och den har ett frekvensomfång på 14 Hz. Detta är det tillstånd när personen är mer aktiv och vaken.

Låt oss nu titta på historien om hjärnvågsstimulering. Området hjärnvågsstimulering upptäcktes av Heinrich Weilhelm Dove i 1839. Tyvärr ingen uppmärksammat hans arbete för att ge den nödvändiga exponeringen. Flera år senare, lämnade en annan person som heter Gerald Oster en kort artikel om hjärnvågsstimulering till en särskilt populär publikation 1973. Fast det var inte helt en unik artikel, eftersom det var en sorts blandning av oberoende forskning information om hjärnvågsstimulering, tyckte folk att det för sin unika och innovativa sätt på vilket det lades över. De människor som läste och gick igenom artikeln tänkte artikeln att vara stark nog och gjorde det som en grund för vidare forskning. Det är hur hela konceptet hjärnvågsstimulering kom in i existens. Hjärnvågsstimulering har kommit en lång väg från då och nu har det blivit ett oerhört kraftfullt medicinskt verktyg.