skapa en kolesterol planen

Ett antal amerikaner har lagt sina hjärtan till att sänka sitt kolesterol. Ännu en nyligen American Heart Association undersökning funnit att många vuxna med högt kolesterol fortfarande inte inser att de har en ökad risk att utveckla hjärtsjukdom.

Enligt undersökningen hade 50 procent av de tillfrågade med kolesterolnivåer på 200 eller högre, och som riskfaktorer såsom högt blodtryck eller diabetes, inte upplever sig ha hög risk för kardiovaskulär sjukdom. Femton procent trodde att de var med låg risk. Men American Heart Association och National Cholesterol Education Program (NCEP) data tyder på att många av de svarande är i fara av att ha en hjärtinfarkt inom ett decennium.

Kolesterol riktlinjer som fastställts av båda grupperna visar att personer med flera riskfaktorer-rökning, högt blodtryck, förhöjt kolesterol, osv-och personer med kranskärlssjukdom och andra förhållanden löper hög risk att få en hjärtinfarkt inom 10 år.

Resultaten är i fokus för årets American Heart Association Kolesterol låg ner programmet innebar ett försök att hjälpa lära människor om deras risk för hjärtsjukdom. Vem som helst kan delta i programmet genom att ringa 1-800-AHA-USA1 eller besöker americanheart.org / CLD. Deltagarna får ett friskt hjärta Kit, som innehåller “The Cholesterol låg ner Om kolesterolvärdet” guide och en “Low-Fat favoritrecept” kokbok. Den kolesterol Low Down är sponsrad av Pfizer.

“Patienterna vet att kolesterol är viktigt, men de behöver för att bättre förstå att deras högt kolesterol och andra riskfaktorer kan leda till hjärtsjukdom eller stroke,” sade Roger S. Blumenthal, MD, docent i medicin vid avdelningen för kardiologi vid Johns Hopkins Hospital och School of Medicine i Baltimore.

visdomsord

Undersökningen visar också att 72 procent av de tillfrågade instämmer att deras vårdgivare är en partner i hanteringen av deras kolesterol. De som ofta diskuterar kolesterol med sin vårdgivare rapporten är väl informerade om frågor som ställer personliga kolesterol mål och vikten av att följa behandlingsplaner.

“Vårdgivare är en viktig och stödjande resurs för individer i riskzonen för hjärtsjukdom och stroke på grund av deras kolesterol och andra riskfaktorer,” sade Lori Mosca, MD, chef för förebyggande kardiologi vid New York-Presbyterian Hospital, docent i medicin vid Columbia University College of Physicians och kirurger. “Patienter bör arbeta med sin läkare för att lära sig om deras kolesterolvärden är friska och att utveckla en plan som inkluderar en hälsosam kost och fysisk aktivitet för att minska sina risker.”