läkare – beställ ordentliga tester cancer eller riskera en medicinsk felbehandling rättegång

Får höra en har tjocktarmscancer tenderar att höja skräck i nästan alla av oss. Det kan därför kännas mycket skönt att ha din läkare berätta att du bara har hemorrojder och det finns ingen anledning att vara oroliga för blod i avföringen. Men denna försäkran bör inte ges förrän läkaren har eliminerat risken för tjocktarmscancer (och andra potentiellt allvarliga gastrointestinala problem). Annars kanske du upptäcker att du har tjocktarmscancer förrän det är för sent. Bör en läkare avslutar utan provning anser att rapporter om blod i avföringen eller blödning från en patient beror på hemorrojder och det senare visar sig vara tjocktarmscancer, kanske att läkaren har begått medicinsk felbehandling. Enligt dessa circimstances, kan patienten ha ett rättsligt anspråk mot denna läkare.

Över 10 miljoner män och kvinnor har hemorrojder och ytterligare en miljon nya fall av hemorrojder kommer sannolikt att ske i år. I jämförelse, lite över 100 tusen nya fall av tjocktarmscancer som ska detekteras i år. Dessutom koloncancer inte alltid. Om de gör det, kan blödningen vara icke-konsekvent. Också beroende på platsen för cancer i tjocktarmen, kanske blodet faktiskt inte vara synlig i avföringen. Kanske är det delvis som en följd av skillnaden i mängden av ärenden som upptäckts att några läkare i princip anta att förekomsten av blod i avföringen eller blödning är från hemorrojder. Detta spelar oddsen. En läkare gör denna diagnos kommer att vara korrekt större än nittio procent av tiden. Det låter realistiskt, inte det? Problemet är dock att om läkaren är fel i denna diagnos, får patienten inte upptäcker att han eller hon har tjocktarmscancer förrän den har utvecklats till ett avancerat stadium, kanske till och där det inte längre är behandlingsbar.

Det är därför läkare rekommenderar generellt att en koloskopi bör beställas direkt om någon har blod i avföringen eller blödning. En koloskopi är en metod som använder ett flexibelt rör med en kamera på slutet används för att undersöka det inre av kolon. Om utväxter (polyper eller tumörer) upptäcks, kan de extraheras (om tillräckligt liten) eller provtagning och undersökas för förekomst av cancer (med biopsi). Tillhandahållande ingen cancer finns från koloskopi kan tjocktarmscancer elimineras som en orsak till blodet.

Som ett resultat av diagnostisering klagomål av blod i avföringen eller blödning som följd av hemorrojder utan att göra rätt tester för att eliminera risken för tjocktarmscancer, placerar en läkare patienten i riskzonen för att inte lära han eller hon har tjocktarmscancer innan det fortskrider till en avancerad, möjligen inte längre behandlingsbara, scen. Detta skulle innebära ett avsteg från accepterad standard för medicinsk vård och skulle ge en medicinsk felbehandling rättegång.

Om du eller en familjemedlem försäkrades av en läkare som blod i avföringen eller blödning var på grund av något annat än hemorrojder, och har sedan fått diagnosen metastaserande tjocktarmscancer, måste du kontakta en advokat omedelbart. Denna artikel är endast i informationssyfte och är inte avsedd att vara laglig (eller medicinsk) råd. För några medicinska problem bör du rådgöra med en läkare. Du bör inte agera eller avstå från att agera, baserat på den information som finns häri utan bör istället söka professionell juridisk rådgivning. En kompetent advokat som har erfarenhet av medicinsk felbehandling kanske kan hjälpa dig att avgöra om du har rätt att få en försenad diagnos av tjocktarmscancer. Omedelbart samråda med en advokat är det finns en tidsgräns i stämningar som dessa.