förbättra mitt förhållande bra att dåliga kolesterolet

Som vi har börjat få en bättre förståelse för hur kolesterol och kroppen samverkar fler och fler människor börjar fråga hur kan jag gå om att förbättra min förhållandet mellan bra att dåliga kolesterolet, och av goda skäl. Vad vi lär oss är att med hög densitet (HDL) vet också som goda kolesterolet är kroppens egna artär gatsopare. Dessa små molekyler verkar ha två stora fördelar när det gäller att förbättra mitt förhållande av det goda kolesterolet till onda kolesterolet. Först, de utför onda kolesterolet ut ur kroppen istället deponera den i artärerna och andra, tycks de ha förmågan att eliminera redan existerande plack insättningar.

Summan av kardemumman är att ha ett gäng av dessa flitiga kamrater springer runt i blodet kommer inte bara att sänka dåliga kolesterolvärden men minskar din risk att gå med i en miljon amerikaner som haft en hjärtattack förra året, hälften av dem med dödlig utgång.

Såvitt nyckeltal går siffrorna varierar något beroende på dina riskfaktorer. Vanliga riskfaktorer för hjärtinfarkt och stroke är rökning, övervikt, hereditet för hjärt-eller hjärtsjukdom, ett genomsläppligt hjärtinfarkt, högt blodtryck, diabetes, inaktivitet och stress. Om du hamnar i en hög risk kategori, med två eller flera av dessa, bör du inte ha mer än två gånger mer dåliga än goda kolesterolet. Om du har noll eller kanske någon av de uppräknade riskfaktorer därefter 3 till 1 skulle betraktas om genomsnittet.

Att hitta sätt att förbättra mitt förhållande bra att dåliga kolesterolet

* Kost: Minska mättat fett är nyckeln, och ett hjärta hälsosam kost bör innehålla mer än 10 procent av kalorier från mättat fett. Detta kommer inte att bli lätt! Du måste lära dig att vara expert etikettläsaren kunna dechiffrera knepigt märkning och översätta den till kallt mättat hårt fett, kolesterol, och fakta triglycerider. Du kommer att vilja öka din konsumtion lösliga fiber såsom havre, äpplen och brysselkål som binder och eliminerar dåliga kolesterolet. En annan bra idé är att konsumera kallt vatten fet fisk som lax och långfenad tonfisk två gånger i veckan som rekommenderas av American Heart Association.

* Inaktivitet är din fiende: Om du frågar hur är det bästa sättet att gå om att förbättra min förhållandet mellan bra att dåliga kolesterolet finns det inte bättre svar än motion. Forskning visar att inaktiva människor tenderar att vara överviktig och har den värsta dåliga till goda kolesterolet nyckeltal. Regelbunden fysisk aktivitet på cirka 30 minuter, fem eller fler dagar i veckan har visat att minska denna klyfta dramatiskt. Även om detta kan vara fallet, gör att få din läkare okej.

Vad mer? När frågar hur kan jag gå om att förbättra min relation till goda till dåliga kolesterolet, i de flesta fall handlar det om att ändra gamla vanor, att anta nya hälsosammare vanor och ta med hjälp av konventionen mediciner såsom statiner eller naturligt kolesterol minska korrigerande åtgärder om det behövs. Enkelt uttryckt innebär detta i princip att hitta sätt att öka HDL (goda kolesterolet) och minska LDL (det onda kolesterolet nivåer). Visst nämnda statiner kommer att vara en av dina alternativ men de bär ett antal allvarliga etikett varningar. De biverkan risker har gjort
naturligt kolesterol minskning kosttillskott kombineras med diet modifiering en säker och effektiv kombination värt att överväga.