ett strikt nej nej allians av diabetes och alkohol

Huvudsyftet i livet för en person som lider av diabetes är att kontrollera sin blodsockernivå. Faktum är att detta är en mycket viktig för en diabetiker person.

Tja, beror skick din diabetes i hög grad på den mat du äter med den typ av drycker som du är beroende av. Nästan alla livsmedel har några eller den andra effekten på din diabetes. Den effekt som jag talar om här är inte bara den negativa effekten. För, det finns vissa livsmedel som är mycket bra för att behandla din diabetes.

Men vissa saker är så dåligt för din diabetes under förutsättning att de även kan motverka effekten av din medicinering. En sådan dryck är alkohol. Alkohol har en indirekt effekt på din diabetesbehandling.

Jag säger inte att alkohol är dåligt för din hälsa, men när det tas omåttligt det kan vara farligt för dig. Alkohol ger en uttorkande effekt på kroppen. Förutom detta är den mycket hög i kalorier. Höga kalorier betyder ökning i kroppsvikt och mer mängden fett i blodet. Så om du inte kan hantera din diabetes ordentligt, är min uppriktiga råd till dig att hålla dig borta från alkohol.

Men om du är bra med att hantera din diabetes, då kan du ta ett andetag av respit. Men fortfarande det kommer en strikt riktlinje för dig. Om du är man, så är du berättigad att innehålla en till två drinkar i en dag, medan det för kvinnor bör det vara en drink en dag. För personer över 65 år, är gränsen enda dryck en dag.

Alkohol har en tendens att röra sig genom blodet utan att bli metaboliseras. Alkohol i samma form passerar genom levern. Vår kropp har kapacitet att bryta bara ett uns av alkohol i en timme.

Att äta mindre och konsumera mer alkohol kan därmed orsaka hypoglykemi hos patienter med diabetes, såsom alkohol arbetar i riktning mot att sänka blodsockernivåerna. När ett sådant tillstånd inträffar, börjar levern omvandla de reserverade kolhydrater till glukos. Denna glukos saktar sedan ner den redan “lågt blodsocker” reaktion som redan sker i kroppen på grund av medicinering.

Försök alltid att hålla vettiga dricka nivåer. Och kom ihåg att aldrig dricka på fastande mage. Alkohol kräver en rik måltid.

Medan de talar om olika typer av drycker som passar bra till din diabetes tillstånd, de röda, vita viner är acceptabelt i måttliga mängder. Även sherry och ljus öl är perfekt för måttlig konsumtion. Talar om den hårda formen av sprit, whiskey, vodka, kan de blandas med socker fria blandare. Det finns en hög halt av socker i vin och hamnar, så att de blir en strikt nej nej för diabetespatienter.