diet för personer med diabetes – viktigaste saker att ta hänsyn till.

Om du lider av diabetes är det viktigt att du bör följa rätt kost. Massor av människor med detta tillstånd helt enkelt inte förstår en väldigt enkel sak – att ha en fundamental förändring i deras allmänna hälsa bara några småskaliga förändringar i några av deras dag-till-dag vanor krävs. Fråga dig själv – Vad ska jag ha till lunch? Vad konsumerar jag under annonsen bryter på TV? När du svarar öppet på dessa frågor kommer du att förstå att du vanligtvis äter onyttig mat.

Sänka dina blodsockernivåer kan vara skäl nog att släppa lite vikt för någon med diabetes. Men tappa överskott vikt också kan bidra till att lindra eller förhindra många sekundära hälsoproblem, såsom olika typer av cancer, ledvärk, högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdom, artrit … Jag tror, ??kan detta vara en riktigt bra anledning att börja en hälsosam livsstil som inkluderar en rätt kost.

Därför, om du funderar på en diet plan för människor som har diabetes frågor tillsammans med en hälsosam livsstil som helhet, måste du överväga de följande grundläggande aspekter:

Ett. Se till att du förbrukar ett varierat sortiment av livsmedel. Sanningen är att ha en färgglad skylt är oftast det bästa sättet att se till att du tar tillräckligt med grönsaker, frukt, kött, och andra typer av protein.

2. Du bör hålla normal vikt.

Tre. Du borde välja livsmedel som innehåller mycket fiber (t.ex. frukt, spannmål och hela korn bröd, eftersom de innehåller viktiga mineraler och vitaminer. Det är också användbart för dig att komma ihåg att många undersökningar har funnit att personer med typ 2-diabetes (och delvis folk med typ 1-diabetes) med en fiberrik kost kan förbättra deras blodsocker-och kolesterolvärden.

4. Det är mycket viktigt för dig att titta på delarna. Glöm inte att extra kalorier orsakar överskott kroppsvikt och extra fett och för personer som lider av typ 2-diabetes, innebär ytterligare kroppsfett mindre känslighet för insulin. Nu kanske du vill fråga – Hur kan man ta reda på vilka delar är precis rätt för mig? För att ta reda på detta är det bäst att bara söka råd från din dietist, eftersom detta verkligen mäts utifrån olika variabler.

Fem. Du kan inte hoppa över måltider.

6. Du bör äta måltider och mellanmål på regelbundna tider varje dag. Diet program för personer med diabetes skulle bli framgångsrik endast om den mat och medicin konsumeras vid samma tidpunkt varje dag.

Nu förstår ni att det är mycket viktigt att reglera vad, när och hur mycket du äter.

Onödigt att säga att samtidigt övervaka och kontrollera diabetes den viktigaste frågan är att se till att sockernivån inte korsar den typiska området. För att uttrycka det annorlunda det betyder helt enkelt att det är viktigt att minska vissa typer av livsmedel och förbrukar endast de livsmedel som är bra att reglera diabetes frågor.

Således, för att avsluta det hela bör det tilläggas att matvanor för personer med diabetes bör vara:

– Låg fetthalt;

– Låg sockerhalt;

– Låg i salt;

– Hög i grönsaker och frukter;

– Högt i livsmedel stärkelserika kolhydrater.