vet du din calciumtjog

Efter den överraskande och förtidig död nyligen berömda journalisten Tim Russert, påminner Los Angeles kardiologi center APEX Cardiology oss att hjärtsjukdom är fortfarande USA: s främsta dödsorsaken. Varje år mer än en miljon amerikaner lider av en hjärtattack, mer tyvärr, överlever många inte. Känd Los Angeles kardiolog Dr Mason Weiss och hans personal uppmana invånarna att schemalägga regelbundna filmvisningar. Mycket enkla och billiga tester kan hjälpa till att rädda liv. En koronar Kalcium Heart Scan kostar bara $ 99 och kan indikera en ökad risk för hjärtinfarkt eller andra hjärtproblem redan innan några symptom. Plack som bygger upp i artärerna insättningar som kolesterol, vilket lockar kalcium.
Ju fler kalkavlagringar finns i slemhinnan i artärerna, desto större risk att en person som är för en hjärtattack, vilket är exakt vad testet visar. Detta test är en typ av datortomografi som ger ut en calciumtjog baserad på resultaten funna i kranskärlen. En Kalcium Betyg av 100 och nedan anses normalt, medan något över 400 anses hög risk. Lära din calciumtjog är ett viktigt steg i att läsa hjärthälsa, och bestämma hjärtsjukdomar. Veta calciumtjog möjliggör en läkare för att sedan utforma en lämplig behandlingsprogram. Många patienter är över behandlade undertreated eller för att deras risk är bara baserat på dessa riskfaktorer, inte calciumtjog.