CSF glukos test för att mäta socker (glukos) i cerebrospinalvätskan (CSF)

CSF glukos test är att mäta socker (glukos) i cerebrospinalvätskan (CSF). Detta är ett test av sitt slag, gjort med en hel del försiktighet för att hejda ut sannolikheten av skadliga resultat av hög sockernivå i nervsystemet och kroppen i allmänhet. Cerebrospinalvätskan är ett viktigt medium som tillåter sammankoppling och överföring av många former av kommunikation över hela kroppen. Det är en vätska som omger hjärnan och ryggmärgen, det fungerar som en stötdämpare av det centrala nervsystemet. Den livnär nerverna och rensar upp genom att avlägsna slaggprodukter via blodet. Det är en klar, färglös vätska, och rik på att den har många komponenter från elektrolyter till aminosyror. Däremellan är ryggraden eller ryggkota löper från halsen till midjan och stödja andra grenar som revbenen och bäckenregionen.

Varför extrahera vätska och testa glukos i en sådan ovanlig område? Den kemiska stabiliteten av cerebrospinalvätska (CSF) och det omgivande bestäms av kemin av alla komponenter, och socker är en av de komponenter som skall provas och resultat som används för att bekräfta frånvaro eller närvaro av någon infektion. Som väntat finns det en standard mått på glukos i CSF bortom vilken en röd flagga kommer att noteras, vilket betyder att något är fel. Det är bara en av de många diagnostiska förfaranden som används för att kontrollera glukos koncentration.

Den normala nivån av glukos är lägre än nivån i blodet, intervallet är mellan 50 och 80 mg/100ml av CSF. Lägre eller högre nivåer uppvisar en indikation kan vara en inflammation i nervsystemet, förekomsten av en tumör eller bakteriell infektion och många andra möjligheter som du vet att hjärnan är centrum för varje åtgärd i kroppen. Vissa stammar av tuberkulos eller svampinfektion eller bakterieinfektion är ofta förknippade med minskad CSF glukos. I denna diskussion därför ökat CSF glukos är ett tecken på högt blodsocker, automatiskt innebär diabetes har landat. Detta är en annan formel för att kringgå de normala direkta tester blodsocker som tar dig till samma resultat.

Utvinning av denna vätska är ganska besvärligt och smärtsamt ibland, och en patient kan finna det besvärligt. En process som kallas lumbalpunktion är gjort, genom att sätta in små nålar som punktering ytan in mellan kota och extrahera fluiden i en period på mellan 20 och 30 minuter med användning av en spruta. Det är ingen lekman plikt, krävs det en expert tekniker och kan även kräva narkos. Samarbetet är viktigt mellan patienten och hälso-och sjukvårdspersonal. Det är känt för att orsaka blödningar, hjärnskada och även obotliga hjärnskador ibland om slarvigt. Att vara en känslig procedur, blir bakterierna ofta av en slump och kan orsaka hjärnhinneinflammation, hotar därmed skulle vara fall av detta test. Lumbalpunktion görs genom att infoga nålen runt den femte lumbala. Expert medicinska personal, ta hand om patienten allt genom att ge ytterligare eftervård stöd av sterila bandage, lugna ner och övervakning i över 20 minuter. Sammanfattningsvis är denna process endast ske när alla andra alternativ har övervägts och lägg åt sidan.