Varför mesoteliom är en farlig sjukdom

Mesoteliom är en sällsynt typ av cancer som kan angripa vissa delar i kroppen och orsakar elakartade tumörer i dessa delar, kan de delar som kan utveckla mesoteliom cancer delas till tre delar, den första och den vanligaste delen är lungsäcken eller den yttre membran av lungor.

Detta membran har några skyddande funktioner och det är orsaken till pleura närvaro pf vätskor som hjälper lungorna att röra sig under andning process. När mesoteliom cancer utvecklas i lungsäcken, kommer symptom som flytande utgjutning och korta andningen visas.

Den andra delen är bukhinnan eller det yttre membranet av de inre organen i bukhålan, kan vi kalla denna cancer “det peritoneala mesothelimoa”. Det är mindre vanligt än cancer i lungsäcken men det anses vara farligare.

Den tredje typen är perikardiell mesoteliom när cancer utvecklas på hjärtsäcken eller säck av hjärtat och dess artärer, det är den minst vanliga typen, men kan också vara mycket farlig typ. De behandlingsalternativ kan vara på tre olika sätt, kirurgi sätt som behandlingen blir effektivare att vara, kemoterapi vägen och strålbehandling vägen.

Läkare kan göra en kombination mellan de alla tre behandlingsgrupperna sätt att göra en kraftfull behandling strategi och att bli av med alla maligna tumörer från lungsäcken, hjärtsäcken eller bukhinnan. Om du lider av denna sjukdom, bör du börja din behandlingsplan idag och vi rekommenderar dig att rådfråga din läkare att välja den bästa behandlingen planen.