tecken och symtom på bröstcancer hur man märker det

Identifiera tidigt medan tumören fortfarande liten och i ett tidigt stadium av bröstcancer, oftast är behandlingsbara eftersom medvetenhet och utbildning ges till kvinnor är ett måste. Det är mycket viktigt för kvinnor att följa en riktig riktlinje och det finns några sätt att testa de tecken och symtom:

1.En knöl eller förtjockning av bröstet eller armhålan där brösttumorsna känns hårt och det är inte alltid fallet
2. Kanske finns det smärta i samband med cancer brösttumor men oftast är smärtfria
Tre. Förändring av formen eller storleken av bröstet
4. Nippel utmatas
Fem. Texturen i huden bröst förändring
6. Förändringar i färg för bröstvårtan eller huden på bröstet orsaken av flödet av blod från brösten.
7. En svullnad eller knöl i armhålan

Det är nödvändigt att söka behandling från läkare så snart som möjligt om att upptäcka några av symptomen för att undvika det blir värre. Om det är inflammatorisk bröstcancer, kommer hela bröstet vara väldigt öm och huden ibland ser ut som apelsinskal. Ibland bröstvårtan kommer kliande eller utslag dyka upp runt den. Omedelbart söka läkare om det finns någon ovanlig på bröstet.

Läkare normalt kommer att använda den fina nålen och ta vävnadsprovet att testa cancercellerna om symptomen på bröstet blir allvarliga. Om testet visar klump är cancer, är det råd att söka behandling tidigare eftersom chanserna att överleva kommer att bli mer högre.