symptomen av mesoteliom

Mesoteliom är en form av cancer som upptäcks mer och mer frekvent hos äldre män. Den vanligaste orsaken till mesoteliom är från exponering för asbest och påverkar membranet av många av de mest vitala inre organ såsom lungor och hjärta. Mesoteliom är särskilt svåra att diagnostisera eftersom det visar liknande symptom på många andra mer vanliga sjukdomar.

Den vanligaste formen av mesoteliom kallas pleuramesoteliom. Denna typ av mesoteliom står för 75% av alla mesoteliom fall. Pleuramesoteliom påverkar slemhinnan i lungorna och har symtom som bröstsmärtor, hosta, andningssvårigheter och svårigheter att svälja, andnöd, väsande andning och viktminskning. Dessa symptom gäller för många mindre allvarliga sjukdomar, men vem som helst med tecken på dessa symptom rekommenderas starkt att rådgöra med sin läkare så snart som möjligt.

En mindre vanlig form av mesoteliom är peritoneal mesoteliom och denna form av cancer drabbar buken. Den vävnad foder buken kallas bukhinnan och det är det som påverkas. Peritoneal mesoteliom står för 20% av alla mesoteliom fall. Symptomen på peritoneal mesoteliom är viktminskning, buksmärtor, aptitlöshet, svaghet, illamående och svullen buk. Dessa symtom blir mer och mer allvarliga som cancer utvecklas. Om du vill veta mer om dessa symtom går till http://www.1-mesothelioma.co.uk

De som utsätts för asbest eller har varit utsatta har en risk att få mesoteliom. Det är viktigt att mesoteliom diagnostiseras i ett tidigt skede så att det kan behandlas snabbt och aggressivt. Ju tidigare den upptäcks, desto mer sannolikt behandlingen kommer att lyckas.